Wraps σε μαρούλι με κουνουπίδι και σάλτσα φυστικοβούτυρο

167
2

Αναζητάς το τέλειο παρεΐστικο vegan φαγητό ή σνακ; Στο έχω και ρίξε μια ματιά, ακόμη και αν δεν είσαι vegan. Ορίστε, τα φανταστικά wraps σε μαρούλι με κουνουπίδι και σάλτσα φυστικοβούτυρο!

Σε αυτά τα wraps η γέμιση με κουνουπίδι, το τραγανό μαρούλι ρομάνα και η σάλτσα φυστικοβούτυρο είναι πράγματι άχαστος συνδυασμός!

Τη λέξη wrap την αγαπώ και γενικά λατρεύω οτιδήποτε είναι σε αυτό το στυλ, αραβικές, τάκος, σάντουιτς, τα πάντα!

Και αυτό γιατί μπορείς εύκολα και απλά να αξιοποιήσεις τα λιγοστά λαχανικά που μπορείς να έχεις στο ψυγείο, το φαγητό που σου περίσσεψε ή στην περίπτωση των wraps παρακάτω να “φας” ένα ολόκληρο μαρούλι!

Εννοείται με την παρέα σου γιατί είναι υπέροχο να μοιραζόμαστε το φαγητό άλλωστε.

Το ίδιο κάνει και ο αγαπημένος μου Φρεσκούλης, μοιράζεται και μοιράζει κάθε 16/10, που είναι η παγκόσμια ημέρα διατροφής, σε 10 επιλεγμένα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς τις ανάγκες τους σε λαχανικά και φρούτα για έναν ολόκληρο χρόνο!

Μαγείρεψε λοιπόν σήμερα αυτά τα υπέροχα wraps και μοιράσου τα λαχανικά σου με τους αγαπημένους σου φίλους, θα σε αγαπήσουν λιιιιιίγο ακόμη περισσότερο!

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα


Συνταγή για wraps σε μαρούλι με κουνουπίδι και σάλτσα φυστικοβούτυρο

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές με λαχανικά, Υγιεινές Συνταγές, Vegan Συνταγές, Εύκολες συνταγές, Brunch, Σνακς, Εύκολες συνταγές
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Ποσότητα: 4 άτομα


Υλικά

Για τα wraps

1 συσκευασία μαρούλι ρομάνα Ελληνικής γης Φρεσκούλης
300 γρ. κουνουπίδι
150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. ρίζα τζίντζερ
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού κίτρινο κάρυ σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
100 γρ. λάχανο μωβ
1 μοσχολέμονο
Φρέσκο κόλιανδρο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο

100 γρ. φυστικοβούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ρίζα τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο
40ml ζεστό νερό
Χυμό ενός μοσχολέμονου

Εκτέλεση

Η γέμιση

Στο μπλέντερ τρίβουμε το κουνουπίδι να γίνει σα ρύζι, ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τρίβουμε το τζίντζερ.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι της επιλογής μας και σοτάρουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το τζίντζερ και το σκόρδο, μόλις προσθέτουμε το κουνουπίδι, τη σόγια, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις τα λαχανικά «στεγνώσουν» αποσύρουμε προσθέτουμε το χυμό από το μοσχολέμονο, το σουσάμι και μόλις κρυώσουν το λάχανο.

Η σάλτσα φυστικοβούτυρο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα φυστικοβούτυρο.

Το σερβίρισμα

Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα γεμίζουμε με τη γέμιση λαχανικών.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα φυστικοβούτυρο, χυμό μοσχολέμονου και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κουνουπίδι βρασμένες φακές και επίσης να προσθέσουμε 1-2 τσίλι ψιλοκομμένα
Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές με μαρούλι

Συνταγές για ρύζι από κουνουπίδι
Συνταγή για σάλτσα με φυστικοβούτυρο
Συνταγές με μαρούλι ρομάνα
Υγιεινές συνταγές με λαχανικά
Vegan σνακς_κουνουπίδι
συνταγές για wraps
Wraps σε μαρούλι με κουνουπίδι και σάλτσα φυστικοβούτυρο

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.