Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές και φέτα

1.4K

Κάθε φορά που φτιάχνω αυτό το φαγητό, το τραπέζι μου “πλημμυρίζει” χαρά! Τα λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές και φέτα, ένα από τα καλύτερα πιάτα με ζυμαρικά που μπορείς να μαγειρέψεις!

Βλέποντας τη συνταγή με λαζάνια και κοτόπουλο στο food video που ετοιμάσα ίσως σκεφτείς πως μάλλον τα υλικά σου θυμίζουν πιο πολύ καλοκαίρι..

https://youtu.be/5inmVpxZIFo

Και όμως είναι από εκείνα τα συγκλονιστικά φαγητά που “χωράνε” σε κάθε εποχή και κάθε περίσταση!

Θυμίζω εκείνο το επικό κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι -μπορείς να το δεις εδώ– που όποια εποχή και να το φας σου “κάνει”.

Γιατί οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Η συνταγή για το πικάντικο κοτόπουλο είναι εμπνευσμένη από τον τρόπο που μαγείρευε πάντα το κοκκινιστό κοτόπουλο η γιαγιά μου.

Μείγμα από αποξηραμένα μυρωδικά που κάνουν τη διαφορά, η ίδια χρησιμοποιούσε και μαντζουράνα.

Δεν την έχω προσθέσει στη συνταγή μόνο και μόνο για να μη σε δυσκολέψω, όμως αν έχεις βάλε και μόλις απογείωσες το φαγητό σου.

Στο θέμα του πικάντικου βέβαια, ο καθένας όσο του αρέσει οπότε εγώ σου δίνω μια ποσότητα που προσδίδει στο φαγητό μια πικάντικη νότα τόσο, όσο μπορεί να το φάνε όλοι.

Μια άλλη λεπτομέρεια που θα κάνει τη σάλτσα ακαταμάχητη είναι πως δεν χρειάζεται να προσθέσεις σταγόνα νερό στο μαγείρεμα.

Άσε το φαγητό σου σε χαμηλή φωτιά, δώσε του χρόνο.

Τα συστατικά, θα βγάλουν όλα τα απαραίτητα υγρά, το κοτόπουλο θα γίνει τρυφερό και η μελωμένη σάλτσα θα σε ξετρελάνει.

Τις πιπεριές τις κόβεις όπως σου δείχνω γιατί δεν θέλουμε να “εξαφανιστούν” στο μαγείρεμα αλλά να παραμείνουν τραγανές.

Οι ελιές, χωρίς κουκούτσι, ανάμεικτες μαύρες και πράσινες, οι ήπιες πράσινες ελιές θα δώσουν “φρεσκάδα” ενώ οι μαύρες θα “δηλώσουν” παρουσία.

Για τη φέτα τώρα, πάντα προτιμώ μια σκληρή, πρόβεια φέτα ή και κατσικίσια ό,τι σου αρέσει, αν θες τη μισή τη βάζεις στο σερβίρισμα.

Και τώρα τα λαζάνια MISKO, τα οποία δεν επιλέχτηκαν διόλου τυχαία γιατί αν κάποια ζυμαρικά ταιριάζουν μοναδικά με αυτό το πικάντικο κοτόπουλο αυτά είναι τα λαζάνια, ξεκάθαρα.

Η εξαιρετική τους γεύση από 100% σιμιγδάλι και το ελαφρώς πλατύ τους σχήμα αγαπάνε τις μελωμένες πλούσιες σάλτσες, λευκές και κόκκινες, κάθε μπουκιά ονειρική!

Δεν θα σου πω περισσότερα, μόνο ένα τελευταίο, όποιος δοκίμασε αυτό το μοναδικό comfort food ορκίστηκε πως ένιωσε μια ζεστή αγκαλιά! 🤍

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα

Μαμαδίστικα φαγητά με κοτόπουλο, λαζάνια, φέτα και ελιές

Συνταγή για λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές και φέτα

Κατηγορία Συνταγής: Συνταγές για ζυμαρικά, Συνταγές για κοτόπουλο, Comfort Food, Συνταγές για το καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι, Εύκολες συνταγές, Ελληνική Κουζίνα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Ποσότητα: 4 άτομα


Υλικά

Υλικά

500g Λαζάνια MISKO
600g φιλέτο κοτόπουλο
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
100ml κρασί
50ml ελαιόλαδο
400g ντομάτες ψιλοκομμένες
150ml τοματοχυμό
2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
½ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό αποξηραμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστό κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
250 γρ. φέτα πικάντικη
100 γρ. ελιές πράσινες και μαύρες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με λίγο από το ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις ελιές, τη φέτα και αποσύρουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Λαζάνια MISKO για 8-11 λεπτά.

Σερβίρουμε τα λαζάνια σε πιατέλα, προσθέτουμε επάνω τους το πικάντικο κοτόπουλο και ψιλοκομμένα βασιλικό και μαϊντανό.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Αν θέλουμε ακόμη πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 τσίλι
– Μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια σε φέτες
Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές με ζυμαρικά
– Αν χρησιμοποιήσεις ολόκληρο κοτόπουλο πρόσθεσε ζωμό κοτόπουλου και διπλάσια ποσότητα κρασιού.

Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο, ελιές & φέτα
MISKO, πικάντικο κοτόπουλο με λαζάνια video
Ζυμαρικά Misko_Misko Pasta
Συνταγές με κοτόπουλο και ζυμαρικά
Συνταγές με πιπεριές, ελιές και φέτα για ζυμαρικά
Κοτόπουλο κατσιατόρε συνταγές-cacciatore recipes
Λαζάνια Συνταγές για ζυμαρικά-Lasagna Pasta
Κοτόπουλο πικάντικο με ελιές κια φέτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close