Ένα αγαπημένο μου, αλμυρό πρωινό είναι οι μπρουσκέτες με ντοματίνια και gouda! Και αυτό θα μοιραστώ σήμερα μαζί σου, αφού θα σου αρέσει σίγουρα η εύκολη συνταγή για σπιτική μπαγκέτα και το αρωματικό λάδι που τις εμπλουτίζει!
Το περασμένο Σάββατο βράδυ, αποφασίσαμε να πάμε για το πρώτο μας κυριακάτικο μπάνιο και για εμάς αυτό σημαίνει πως θέλουμε ένα χορταστικό πρωινό.
Έτσι γύρω στις δέκα το βράδυ, αποφάσισα να προετοιμάσω το αυριανό μας πρωινό αλλά και φαγητό για την παραλία.
Σκέφτηκα πως ένα σπιτικό ψωμί θα ήταν το ιδανικότερο, όμως ήθελα κάτι γρήγορο και εύκολο. Αμέσως λοιπόν θυμήθηκα την πιο εύκολη συνταγή για σπιτική μπαγκέτα.
Η συγκεκριμένη σπιτική μπαγκέτα φτιάχνεται χωρίς ιδιαίτερο ζύμωμα και τώρα που ο καιρός είναι ζεστός, το φούσκωμα είναι «παιχνιδάκι».
Τί ξεχωριστό έχει αυτή τη συνταγή για μπαγκέτα? Καταρχήν έχει 100% επιτυχία και αρκεί μία σπάτουλα για να αναμείξεις το ζυμάρι, χωρίζεις και πλάθεις.
Αυτό ήταν… και οι 4 ολόφρεσκες μπαγκέτες ήταν έτοιμες! Το επόμενο πρωί έκοψα τη μία και ετοίμασα τις αγαπημένες μας μπρουσκέτες για πρωινό.
Στο μπλέντερ έβαλα μερικά μυρωδικά, όπως το θυμάρι και ο βασιλικός, λίγο ελαιόλαδο και έτσι έγινε ένα αρωματικό λάδι. Πρόσθεσα μερικά ντοματίνια από τον κήπο μας στο χωριό και τριμμένο NOYNOY gouda.
Πραγματικά δεν μπορώ να αντισταθώ σε αυτό το πεντανόστιμο, λιωμένο τυρί. Θα μπορούσα, βέβαια, να πω οτι είμαι εθισμένη! Και αυτός είναι ο λόγος που μου αρέσουν οι μπρουσκέτες!
Οι υπόλοιπες μπαγκέτες έγιναν σούπερ χορταστικά σάντουιτς με τα ίδια ακριβώς υλικά για την παραλία!
Συνταγή: Μπρουσκέτες με σπιτική μπαγκέτα, ντοματίνια και gouda
Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό
Χρόνος Εκτέλεσης: 70 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Υλικά
Για τη σπιτική μπαγκέτα
450 γρ. αλεύρι
8 γρ. ξηρή μαγιά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
280 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
1 συσκευασία Gouda NOYNOY σε φέτες
10-12 ντοματίνια
40ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. μυρωδικά ψιλοκομμένα βασιλικό, σχινόπρασο κτλ
Εκτέλεση
Η σπιτική μπαγκέτα
Ζεσταίνουμε ελάχιστα τη μισή ποσότητα του νερού και μέσα διαλύουμε τη μαγιά, αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο κρύο νερό.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε μια ζύμη, τη “διπλώνουμε” και την αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και πλάθουμε 4 μπαγκέτες, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Τις χαράζουμε και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τις μπρουσκέτες
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα μυρωδικά με το ελαιόλαδο. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τις περιχύνουμε με το μισό αρωματικό ελαιόλαδο.
Κόβουμε τις φέτες gouda σε λωρίδες και την κάθε μπαγκέτα στη μέση και την ανοίγουμε στη μέση, σε φέτες.
Μοιράζουμε το gouda στις φέτες του ψωμιού, τις βάζουμε σ΄ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με τα ντοματίνια, το αρωματικό λάδι και απολαμβάνουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο ψωμί για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αγαπημένα μας μυρωδικά για το αρωματικό λάδι
– Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για πρωινό