Βελούδινο κέικ με σοκολάτα και frosting κακάο

1609
0

Αφράτο, βελούδινο κέικ με σοκολάτα και frosting κακάο είναι μια από αυτές τις συνταγές, η μαύρη μπίρα, ο espresso και μερικές ακόμη λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά!

Σίγουρα αναζητώντας μια συνταγή έχεις πληκτρολογήσει τις λέξεις «best ever» και αυτό.

Πως όμως ξεχωρίζει μια συνταγή ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες ώστε να της αξίζει να είναι μοναδική και μια από τις καλύτερες; Πολύ απλά και ξεκάθαρα!

Αυτό το κέικ με σοκολάτα, espresso και μαύρη μπίρα, δεν το φτιάχνω πρώτη φορά στο blog, μπορείς να δεις εδώ τις προηγούμενες εκδοχές-συνταγές για κέικ με σοκολάτα, που είναι εξίσου πεντανόστιμες.

Το κέικ είναι από τα πιο εύκολα γλυκά αλλά πολλές φορές δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και αναρωτιώμαστε τι μπορεί να φταίει.

Έτσι κι εγώ κι εγώ, όμως αυτή τη φορά, πειράζοντας ξανά τη συνταγή πήρα το καλύτερο κέικ με σοκολάτα που δοκίμασα ποτέ, και έγινε όπως ακριβώς το είχα «ζηλέψει» από κάποια μαγαζιά που εξιδεικεύονται στα cake.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί.

Tο κέικ σοκολάτας είναι τόσο τρυφερό, ζουμερό, γευστικό… τόσο εθιστικό και σε συνδυασμό με το βελούδινο, σα μους σοκολάτας, frosting  κακάο πραγματικά μπήκε στα best ever chocolate cake δίκαια.

Πριν διαβάσεις τη συνταγή σου γράφω τις λεπτομέρειες για να κάνεις κι εσύ αυτό το κέικ με σοκολάτα το ίδιο υπέροχο!

Ξεκινώντας, να σου πω οτι δε χρειάζεσαι μίξερ, μπορείς να φτιάξεις τα πάντα ακόμη και με ένα φουέ/σύρμα/αναδευτήρα.

-Θα αφήσεις όλα τα υλικά ψυγείου, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2-3 τουλάχιστον ώρες, επειδή το κέικ περιλαμβάνει ζεστές παρασκευές αν τα υλικά, όπως τα αυγά ή η μαύρη μπίρα είναι κρύα, υπάρχει «πρόβλημα».

-Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία αλλιώς το όταν προσθέσουμε το αλεύρι, μείγμα θα κάνει σβώλους και προφανώς τα αυγά θα γίνουν «ομελέτα».

-Τόσο στο κέικ σοκολάτας όσο και στο frosting με κακάο, κοσκινίζουμε αλεύρι, άχνη, κακάο.

-Το κακάο, προσπάθησε να βρεις το γερμανικό κακάο δηλαδή να είναι είναι άγλυκο και με υψηλή περιεκτικότητα σε αληθινό κακάο.

-Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μαύρη μπίρα ή espresso, ζεστό νερό (μη σκεφτείς χυμούς ή γάλα)και για τον εσπρέσο,  στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 70ml νερό.

-Ψήνεις το κέικ σήμερα, το τρως αύριο, όσο μένει γίνεται ακόμη πιο νόστιμο!

Κλείνω λέγοντας πως αυτή τη σοκολατένια τελειότητα αξίζει να γίνει το γλυκό αυτού του Πάσχα, γέμισέ το με μασκαρπόνε, φρούτα εποχής, μαρμελάδα  και απόλαυσέ το με τη καρδιά σου.

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα

Το καλύτερο κέικ σοκολάτας
Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και frosting κακάο
Κατηγορία Συνταγής: Σοκολάτα, Party, Εύκολα γλυκά, Γλυκά ψυγείου, Πασχαλινές συνταγές
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8 άτομα

Υλικά
Για το κέικ με σοκολάτας

200 γρ. κουβερτούρα 70%
200 γρ. βούτυρο
70ml καφέ εσπρέσσο, ζεστό
350ml μαύρη μπίρα
100 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
30 γρ. κακάο, άγλυκο
2 μεγάλα αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ, λικέρ ή μπράντυ
Βανίλια (εσάνς, φυσική ή βανιλλίνη)

Για το frosting κακάο

80 γρ. βούτυρο
50 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
40 γρ. κακάο, άγλυκο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ, λικέρ ή μπράντυ
Βανίλια (εσάνς, φυσική ή βανιλλίνη)

Εκτέλεση Συνταγής

Αφήνουμε όλα τα υλικά για το κέικ και του frosting να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το frosting κακάο

1. Σε ένα μεταλλικό μπωλ βάζουμε το βούτυρο και το μαλακώνουμε με τον αναδευτήρα, προσθέτουμε την άχνη και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας για περίπου 3-4′.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία διαδικασία αν επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε μίξερ.

Βάζουμε το frosting στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Το κέικ σοκολάτας

1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί το βούτυρο, τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

2. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ζάχαρες, τον espresso ανακατεύουμε, αφήνουμε το μείγμα 5-10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του και προθερμαίνουμε τον φούρνο.

3. Κοσκινίζουμε αλεύρι, κακάο, το baking powder, το αλάτι και λαδώνουμε μια φόρμα αποσπώμενη 22 εκ. και να καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μόνο τον πάτο.

4. Κατόπιν προσθέτουμε στο σοκολατένιο μείγμα με τα αυγά, τη μαύρη μπίρα, τη βανίλια, το αλκοόλ και ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο μείγμα (αλεύρι-κακάο κτλ) ανακατεύοντας με σύρμα.

5. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50-60′ στους 180ο C στο αερόθερμο.

6. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με το frosting.

7. Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο, κάθε φορά που θέλουμε να το σερβίρουμε κόβουμε όσα κομμάτια θέλουμε και τα αφήνουμε 10′ πριν τα απολαύσουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

-Το κέικ μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμη και 2 ημέρες πριν, το διατηρούμε τυλιγμένο με μεμβράνη τροφίμων
-Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπίρα χρησιμοποιούμε ζεστό νερό
-Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά σε σκόνη όπως η κανέλα ή το τζίντζερ
-Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς
Εδώ μπορείς να δεις περισσότερα κέικ

Best ever chocolate cake
Frosting σοκολάτας με κακάο συνταγή
Συνταγές με σοκολάτα
Συνταγές με μαύρη μπίρα και σοκολάτα
Εύκολα γλυκά με σοκολάτα συνταγές
Τούρτα σοκολάτα συνταγές
Εύκολα γλυκά με σοκολάτα και κακάο
Το καλύτερο κέικ σοκολάτας με κακάο
Συνταγές κέικ σοκολάτας με frosting κακάο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.