Το σουφλέ σοκολάτας είναι ίσως το πιο αγαπημένο λαχταριστό γλυκό, φανταστείτε τώρα αυτό το απολαυστικό γλυκό να περιέχει και μερέντα!
Αν και το πιο υπέροχο με αυτό το γλυκό είναι ότι φτιάχνεται πανεύκολα, κάθε στιγμή, αρκεί να έχεις μερέντα!
Πανεύκολο Σουφλέ Σοκολάτας με Μερέντα
By 27 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 5-6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 8-10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 18 mins
Το σουφλέ σοκολάτας είναι ίσως το πιο αγαπημένο λαχταριστό γλυκό, …
Υλικά
- 400 gr. άλειμμα σοκολάτας μερέντα
- 4 ασπράδια αυγών
- 2 κρόκους αυγών
- 120 ml. γάλα φρέσκο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- ¾ κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με την βανίλια να πάρει μια-δύο καλές βράσεις.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Προσθέτουμε την μερέντα και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη (σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε και σοκολάτα).
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ρευστό μείγμα. - Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφικτή μαρέγκα.
Αναμειγνύουμε τους κρόκους με 1 κουταλιά της σούπας γάλα, χτυπάμε ελαφρά και τους προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. - Προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ κοσκινισμένο στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Ενσωματώνουμε απαλά και σταδιακά την μαρέγκα στο μείγμα με σπάτουλα, ώστε να μην χάσει τον όγκο της. - Βουτυρώνουμε καλά πυρίμαχα ατομικά μπωλ ή ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και γεμίζουμε κατά 3/4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο 200°C Κελσίου για 8-10 λεπτά.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
- Απολαμβάνουμε το σουφλέ σκέτο, με παγωτό ή γιαούρτι!
Τέλεια ιδέα. Μήπως έχεις τα υλικά για τη συνταγή γιατί δεν τα βλέπω΄και λέω να τολμήσω!!!!
Έλλη τα υλικά είναι στην “θέση” τους! Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!
Μια ερώτηση να κάνω : Το γάλα αφού πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και τα υπόλοιπα τα κάνουμε εκτός φωτιάς ? Στην φωτό η σοκολάτα φαίνεται να λιώνει σε μπεν μερί . τι ακριβώς κάνουμε ?
Καλημέρα Μαρίνα, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε την διαδικασία του βρασμού του γάλακτος σε μπεν μαρί αλλά δεν είναι απαραίτητο! Ευχαριστώ!
Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω, εσωτερικά το σουφλέ βγαίνει υγρό ή όχι;
Καλησπέρα Μαλβίνα, μόλις το βγάζεις από τον φούρνο είναι αρκετά υγρό αν κρυώσει σταθεροποιείται!
Ευχαριστώ!
τέλεια θα το ετοιμάσω! μάλιστα στον βασιλοπουλο εχουν προσφορα τη μερέντα ; )