Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο!
Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με την διαφορετική παρασκευή, η κατσαρόλα και το γλάσο κάνει την διαφορά!
Αν σας αρέσουν λοιπόν τα σοκολατένια κέικ μπορείτε να το τεστάρετε!
Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο
By 27 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45-50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 10 mins
Κέικ Σοκολάτας, το Βραστό ή το Κατσαρολάτο! Το εύγευστο, πλούσιο κέικ με …
Υλικά
- 250 gr. βούτυρο
- 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο
- 150 ml. νερό
- 450 gr. ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 300 gr. αλεύρι φαρίνα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κάψουλα βανίλιας ή υγρή βανίλια
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Χοντροκομμένο φουντούκι
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το Flora (κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας για την φόρμα).
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη, το κονιάκ, τις βανίλιες και διαλύουμε το κακάο, το οποίο διαλύουμε μέσα στο νερό.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αφαιρούμε από το μείγμα 1 μεγάλο φλυτζάνι (περίπου 300 ml.) και το κρατάμε στην άκρη.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder. Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 6-7 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά. - Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα μαζί με το αλάτι.
Προσθέτουμε στο ρευστό μείγμα, τους κρόκους ελαφρά χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. - Τέλος ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την μαρέγκα στο μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί ή πυρέξ.
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά στους 180°C. - Το βγάζουμε απο τον φούρνο και αφού σταθεί 10 λεπτά το χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας που κρατήσαμε.
- Πασπαλίζουμε το κέικ με το χοντοτριμμένο φουντούκι.