Κις Λορέν με Gouda, Πράσο και Γιαούρτι

2.7K

Ένα ακόμη πρωινό ξεκινά με ορεξάτη διάθεση ενώ η τέλεια κις λορέν με gouda, πράσο και γιαούρτι μόλις βγήκε από το φούρνο!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η μέρα μας γιατί οι αγαπημένοι μου, Φώτης και Υβόννη, λατρεύουν τη συγκεκριμένη τάρτα.

Δεν τους χαλάω το χατήρι και από το βράδυ είχα ετοιμάσει τη ζύμη για την κις λορέν.

Η συνταγή για κις λορέν είναι απλή, δεν χρειάζεται μίξερ γιατί φτιάχνεται πανεύκολα στο χέρι και το μόνο απαραίτητο συστατικό είναι το βούτυρο και μάλιστα παγωμένο.

Το βούτυρο που αγαπώ να χρησιμοποιώ είναι το ΝΟΥΝΟΥ. Ο λόγος ξεκάθαρος, αφού η νοστιμιά του είναι υπέροχη.

Πλούσιο και γευστικό, όπου και να το προσθέσω το αποτέλεσμα είναι απίστευτο, αυτό που ακριβώς θέλω στο πρωινό, στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

Ετοίμασα, όπως σου είπα, τη ζύμη από το βράδυ και το πρωί ετοιμάζω τη γέμιση με gouda, πράσο και γιαούρτι. Aυτή είναι η αγαπημένη μας κις λορέν.

Το απολαυστικό γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ ξέρω πως θα δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα στη γέμιση. Συνήθως στη συνταγή για κις λορέν δεν χρησιμοποιείται το γιαούρτι, όμως για εμένα πλέον αποτελεί βασικό συστατικό της.

Τέλος προσθέτω το μοναδικό, λατρεμένο μας NOYNOY Gouda με τη φανταστική του γεύση… και ήδη ανυπομονώ να βγει η κις λορέν από τον φούρνο!

Ολοκληρώνω το πρωινό μας με γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, χυμό πορτοκάλι, ζεστό ψωμί, βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι είπαμε…

Η διάθεσή μας είναι ορεξάτη και το καθημερινό πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα, πάντα απολαυστικό!

Συνταγή κις λορέν με γιαούρτι

Συνταγή: Κις Λορέν με Gouda, Πράσο και Γιαούρτι

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8 μερίδες

Υλικά

Για τη ζύμη
150 γρ. βούτυρο NOYNOY παγωμένο
275 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κρόκο αυγού
50 ml κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
2-3 πράσα
200 γρ. Gouda NOYNOY
150 γρ. Emmental ΝΟΥΝΟΥ σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
130ml γάλα NOYNOY FAMILY
150 γρ. καπνιστό ζαμπόν
1½ κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά ώστε να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό, τον κρόκο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι αν ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και το ζαμπόν σε λωρίδες.

Στο τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και το ζαμπόν με το ελαιόλαδο για μερικά λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε τα τυριά, τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μείγμα με τα πράσα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και πιπέρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.

Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη με πλάστη και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας μέτριας ταρτιέρας, κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10’ στους 175ο C.

Βγάζουμε την κις λορέν από το φούρνου και ρίχνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε στην κις λορέν να χρησιμοποιήσουμε διάφορα λαχανικά όπως σπανάκι, μανιτάρια, πιπέριές
– Τη ζύμη μπορούμε να την ετοιμάσουμε νωρίτερα και να την έχουμε στο ψυγείο

Συνταγές για Κις Λορέν
Συνταγή για ζύμη τάρτας
Συνταγή για Κις Λορέν
Κις Λορέν Συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close