Ένα ακόμη πρωινό ξεκινά με ορεξάτη διάθεση ενώ η τέλεια κις λορέν με gouda, πράσο και γιαούρτι μόλις βγήκε από το φούρνο!

Κάπως έτσι ξεκίνησε η μέρα μας γιατί οι αγαπημένοι μου, Φώτης και Υβόννη, λατρεύουν τη συγκεκριμένη τάρτα. Δεν τους χαλάω το χατήρι και από το βράδυ είχα ετοιμάσει τη ζύμη για την κις λορέν.

Η συνταγή για κις λορέν είναι απλή, δεν χρειάζεται μίξερ γιατί φτιάχνεται πανεύκολα στο χέρι και το μόνο απαραίτητο συστατικό είναι το βούτυρο και μάλιστα παγωμένο.

Το βούτυρο που αγαπώ να χρησιμοποιώ είναι το ΝΟΥΝΟΥ. Ο λόγος ξεκάθαρος, αφού η νοστιμιά του είναι υπέροχη.

Πλούσιο και γευστικό, όπου και να το προσθέσω το αποτέλεσμα είναι απίστευτο, αυτό που ακριβώς θέλω στο πρωινό, στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική.

Δοκίμασέ το στα πασχαλινά κουλουράκια και τα τσουρέκια, θα ξετρελαθείς!

Ετοίμασα, όπως σου είπα, τη ζύμη από το βράδυ και το πρωί ετοιμάζω τη γέμιση με gouda, πράσο και γιαούρτι. Aυτή είναι η αγαπημένη μας κις λορέν.

Το απολαυστικό γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ ξέρω πως θα δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα στη γέμιση. Συνήθως στη συνταγή για κις λορέν δεν χρησιμοποιείται το γιαούρτι, όμως για εμένα πλέον αποτελεί βασικό συστατικό της.

Τέλος προσθέτω το μοναδικό, λατρεμένο μας NOYNOY Gouda με τη φανταστική του γεύση… και ήδη ανυπομονώ να βγει η κις λορέν από τον φούρνο!

Ολοκληρώνω το πρωινό μας με γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, χυμό πορτοκάλι, ζεστό ψωμί, βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι είπαμε…

Η διάθεσή μας είναι ορεξάτη και το καθημερινό πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα, πάντα απολαυστικό!


Κις Λορέν με Gouda, Πράσο και Γιαούρτι


Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 8 μερίδες

Υλικά

Για τη ζύμη
150 γρ. βούτυρο NOYNOY παγωμένο
275 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κρόκο αυγού
50 ml κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση
2-3 πράσα
200 γρ. Gouda NOYNOY
150 γρ. Emmental ΝΟΥΝΟΥ σε φέτες
200 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
130 ml. γάλα NOYNOY FAMILY
150 γρ. καπνιστό ζαμπόν
1½ κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών «ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ» στο AB Click2Shop

Εκτέλεση Συνταγής

1 Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τρίβουμε με τα δάχτυλά μας να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά ώστε να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα.

2 Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό, τον κρόκο και ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι αν ετοιμάσουμε τη γέμιση.

3 Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και το ζαμπόν σε λωρίδες.
Στο τηγάνι σωτάρουμε τα πράσα και το ζαμπόν με το ελαιόλαδο για μερικά λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

4 Ψιλοκόβουμε τα τυριά, τα βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μείγμα με τα πράσα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και πιπέρι.

5 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C.
Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη με πλάστη και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιας μέτριας ταρτιέρας, κάνουμε μερικές τρύπες σμε ένα πιρούνι και ψήνουμε για 10’ στους 175ο C.

6 Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνου και ρίχνουμε τη γέμιση, συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε στην κις λορέν να χρησιμοποιήσουμε διάφορα λαχανικά όπως σπανάκι, μανιτάρια, πιπέριές
– Τη ζύμη μπορούμε να την ετοιμάσουμε νωρίτερα και να την έχουμε στο ψυγείο

Συνταγή κις λορέν με γιαούρτι

Συνταγές για Κις Λορέν

Συνταγή για ζύμη τάρτας

Συνταγή για Κις Λορέν

Κις Λορέν Συνταγές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.