Έξω κάνει κρύο αλλά μέσα ψήνεται το πιο απίστευτο ψωμί, το γαλατένιο ψωμί, το τέλειο ψωμί για να φτιάξεις ένα σάντουιτς. Γι’ αυτό, θα σου μιλήσω για τον αγαπημένο μου συνδυασμό για ένα πρωινό σάντουιτς με ΝΟΥΝΟΥ Gouda, Emmental και μία κρέμα από ξερά σύκα!
Τα πρωινά σάντουιτς φαντάζομαι τα λατρεύουμε όλοι, αναμφισβήτητα!
Πως όχι άλλωστε όταν έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις ένα χορταστικό πρωινό γεύμα με σπιτικό ψωμί σαν αυτά που ζηλεύεις «εκεί έξω».
Αυτό το σούπερ φανταστικό ψωμί, τρυφερό σαν τον αφρό, με υπέροχη, μαλακή, βουτυρένια υφή και γεύση, το γαλατένιο ψωμί είναι το καλύτερο ψωμί που έχω φτιάξει ποτέ, χωρίς κανένα φόβο γι΄αποτυχία αρκεί να χρησιμοποιήσεις το ΝOYNOY FAMILY πλήρες, το γάλα που θα δώσει την τέλεια γεύση στο ψωμί και ν΄ακολουθήσεις πιστά τη συνταγή.
Θα σου θυμίσει πολύ το μπριός, ταιριάζει με πάρα πολλές γεύσεις, αλμυρές και γλυκές και επιπλέον μπορείς να του δώσεις το σχήμα που θέλεις, να το χρησιμοποιείς πάντου και όπως προτιμάς!
Βέβαια για εμάς, πρωινό σημαίνει τυρί και έτσι δεν θα μπορούσε από αυτό το σάντουιτς να λείπει το NOYNOY Gouda, το κίτρινο τυρί που λατρεύουμε και δεν το αλλάζω με τίποτα.
Συχνά όταν φτιάχνουμε σάντουιτς, εκτός από το καθημερινό αγαπημένο μας τυρί βάζουμε και ΝΟΥΝΟΥ Emmental, που είναι ένα από τα πιο αξιόλογα τυριά στον κόσμο και ταιριάζει ιδιαίτερα με τα ξερά σύκα.
Έτσι ήρθε και η ιδέα γι’ αυτή την κρέμα από ξερά σύκα, τα οποία είχα σε αφθονία. Η κρέμα αυτή φτιάχνεται στο άψε σβήσε και φυσικά μπορείς να τη «φέρεις» γευστικά στα μέτρα σου.
Κάθε πρωινό έχει τη δική του διάθεση, όμως οι μέρες στο εξής είναι απόλυτα γιορτινές, το ίδιο και η διάθεσή μας για πρωινό. Στα σάντουιτς θέλουμε φρεσκοψημένο ψωμί, τυρί και μερικά twist. Ό,τι ζητάμε, είναι το πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα!
Χρόνος Προετοιμασίας: 180 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά
Ποσότητα: 9 σάντουιτς
Υλικά
Για το γαλατένιο ψωμί
– 280 ml. ζεστό γάλα NOYNOY FAMILY
– 65 γρ. βούτυρο NOYNOY λιωμένο
– 600 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
– 8 γρ. ξηρή μαγιά στιγμής
– 50 γρ. ζάχαρη
– ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 αυγό + 1 κρόκο
Για την κρέμα από ξερά σύκα
– 8 ξερά σύκα
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
– 2 κουταλιές της σούπας βαλσαμική κρέμα
– 30 ml. ελαιόλαδο
Για το σάντουιτς
– Gouda NOYNOY σε φέτες
– Emmental ΝΟΥΝΟΥ σε φέτες
– Γαλοπούλα ή ζαμπόν
– Ρόκα
Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών “ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ” στο AB Click2Shop
Εκτέλεση Συνταγής
[dropcap type=”1″]1[/dropcap] Το γαλατένιο ψωμί
Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας νερό, 70 ml. από το γάλα και 70 γρ. από το αλεύρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά,σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 10’, χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 κομμάτια, τα ζυμώνουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σ΄ένα ταψί.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ο C.
[dropcap type=”1″]2[/dropcap] Η κρέμα με ξερά σύκα
Στο μπλέντερ σε δυνατή ταχύτητα πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή, μπορούμε νωρίτερα να έχουμε μαλακώσει τα σύκα σε ζεστό νερό.
[dropcap type=”1″]3[/dropcap] Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς με φέτες από Gouda NOYNOY και Emmental ΝΟΥΝΟΥ σε φέτες, γαλοπούλα, την κρέμα από ξερά σύκα και τη ρόκα.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποίσουμε όποιο αλλαντικό θέλουμε
– Στο ψωμί μπορούμε να δώσουμε όποιο σχήμα θέλουμε
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε και με άλλα ξερά φρούτα