Χταπόδι Γιουβέτσι

524

Χταπόδι Γιουβέτσι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 11 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins

Το αγαπημένο μας γιουβέτσι, τρώγεται και αλλιώς!
Υπέροχο, ελαφρύ, λιτό αλλά με ξεχωριστή νοστιμιά, ειδικά για όσους λατρεύουν τα θαλασσινά!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να να βγάλει όλα τα υγρά του και να πάρει "κόκκινο" χρώμα.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Κόβουμε και το χταπόδι σε κομμάτια.
  4. Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το χταπόδι.
  5. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το μπαχάρι, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει δύο τρεις βράσεις.
  6. Μεταφέρουμε το χταποδάκι σε ευρύχωρο ταψί ή πυρέξ.
  7. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σωτάρουμε το κριθαράκι για 1 -2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει και το προσθέτουμε στο πυρέξ.
  8. Ανακατεύουμε και ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  9. Όσο ψήνεται το γιουβέτσι ανακετεύουμε μερικές φορές προσεκτικά και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι, ώστε να είναι το φαγητό στο τέλος να είναι "ζουμερό"!
  10. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκκομένα μαϊντανό και φρέσκια μαντζουράνα!
  11. Ή ακόμη προσθέτουμε και λίγο μπούκοβο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close