Σκορδομακάρονα
By 23 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins
Ψάχνετε μια νόστιμη, οικονομική και εύκολη συνταγή για μακαρόνια;
Τα σκορδομακάρονα είναι η συνταγή που ψάχνετε, αρκεί να σας αρέσει το σκόρδο και οι πικάντικες γεύσεις!
Υλικά
- 500 gr. σπαγγέτι no.10 ή 6
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 7 σκελίδες σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα κρατάμε al dente.
Tα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και χοντροκόβουμε τις 6 σκελίδες σκόρδο.
Την άλλη σκελίδα την πολτοποιούμε. - Σε μία πλατιά κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία σωτάρουμε τα σκόρδα με το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουν ελαφρύ χρυσό χρώμα και κατόπιν τα αφαιρούμε από το ελαιόλαδο.
- Δυναμώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε στο ελαιόλαδο, τον τοματοπελτέ, το πολτοποιημένο σκόρδο και την πάπρικα.
- Προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα ¾ από το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια. - Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Μεσογειακή
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο