Semifreddo με σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους

446
2

Ο Σεπτέμβριος είναι για εμένα το πιο “γλυκό” καλοκαίρι, με ένα semifreddo με σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους!

Επιστρέφω στην καθημερινότητα και τα μαγειρέματα μου, καλώς σας βρίσκω λοιπόν φίλοι μου!

Με βαθιά ανάσα, θα πω.. δύσκολο αυτό το καλοκαίρι, και από τα λίγα που τα παγωτά ήταν περισσότερα από τις βουτιές στη θάλασσα.

Το φετινό μου “εναλλακτικό καλοκαίρι” ευτυχώς είχε πολλά μαγειρέματα για φίλους, σε μια υπαίθρια κουζίνα με ολόφρεσκα υλικά εποχής αλλά και πεντανόστιμα εύκολα γλυκά!

Ένα από αυτά τα γλυκά που φτιάξαμε ξανά και ξανά ήταν το ιταλικό σεμιφρέντο, αφού είχαμε αφθονία από βιολογικά αυγά..

Και αυτή τη συνταγή για σεμιφρέντο θα μοιραστώ μαζί σας, ειδικά το semifreddo με σοκολάτα και μαρμελάδα φρούτα του δάσους είναι φανταστικό!

Στη συνταγή για σεμιφρέντο, χρησιμοποιούμε ωμούς κρόκους όμως παστεριώνονται γι΄αυτό ξεχάστε όποια ανησυχία.

Συνταγές για παγωτό σεμιφρέντο

Πως παστεριώνουμε τα αυγά

Για τη σωστή παστερίωση των αυγών στις συνταγές υπάρχει ένας τρόπος, και αυτός είναι το μπεν μαρί και η θερμοκρασία, συγκεκριμένα οι 60ο C.

Πριν σε πιάσει “πονοκέφαλος” επειδή είναι πολύ πιθανό να μην έχεις θερμόμετρο, ούτε εγώ έχω, υπάρχει και δεύτερη λύση.

Εξ΄αρχής θα πω οτι δεν είναι ευκολότερη, όμως είναι απλή και με την εμπειρία θα γίνει παιχνιδάκι.

Και πάλι εδώ έχουμε έναν “μαγικό” αριθμό, το 8, που είναι τα 8 λεπτά που θα χρειαστεί να ανακατεύεις τα αυγά στο μπεν μαρί.

Πως γίνεται εντέλει;

  • Πλένουμε σχολαστικά τα αυγά και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί, κοινώς μια κατσαρόλα που γεμίζουμε με τόσο ζεστό νερό ώστε να μη βυθίζεται μέσα του το μεταλλικό μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε
  • Το νερό πρέπει να είναι τόσο ζεστό ώστε να μη μπορούμε να κρατήσουμε το δάχτυλό μας μέσα πάνω από 5 δευτερόλεπτα
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε σταθερά χαμηλή θερμοκρασία όπου το νερό θα παραμένει ζεστό
  • Βάζουμε μέσα στο μπολ τους κρόκους και ανακατεύουμε για 8 λεπτά, με σύρμα, μέχρι οι κρόκοι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ένα “χλωμό” κίτρινο χρώμα

Μόλις “παστεριώθηκαν” τα αυγά και είναι έτοιμα για να φτιάξετε το πιο τέλειο, εύκολο και βελούδινο σπιτικό παγωτό χωρίς “φόβο”.

Η βασική συνταγή για το semifreddo

Το semifreddo είναι ένα εύκολο παγωτό με σίγουρη επιτυχία και για να είμαστε ακριβείς όπως υποδηλώνει το όνομά του σχεδόν παγωμένο..

Η βάση του είναι η κρέμα ζαμπαγιόνε, μια κρέμα αφράτη από κρόκους-ζάχαρη-κρασί Marsala και καταλήγει σε βελούδινο σεμιφρέντο με την προσθήκη χτυπημένης κρέμας γάλακτος.

Εγώ προτείνω μια εκδοχή όπου δεν θα χρειαστεί κρασί αλλά το αγαπημένο σου λικέρ ή μπράντι, σοκολάτα και την αγαπημένη μου μαρμελάδα φρούτα του δάσους από την ΕΔΕΜ.

Σοκολάτα, σαβαγιάρ και ζουμερά φρούτα του δάσους, φοβερός συνδυασμός!

Τέλος, στο σεμιφρέντο χωράνε τα “πάντα”!

Μέχρι την επόμενη συνταγή,
την αγάπη μου,
Εύα

Συνταγή για Semifreddo με σοκολάτα & μαρμελάδα φρούτα του δάσους (Σεμιφρέντο Σοκολάτας)

Κατηγορία Συνταγής: Γλυκά ψυγείου, Παγωτό, Γλυκά με σοκολάτα, Κεράσματα-Party, Ethnic Food, Γλυκά με φρούτα, Γιορτινό τραπέζι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Ποσότητα: 6-8 άτομα


Συνταγές για εύκολα γλυκά funkycook.gr

Υλικά

450ml κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαρμελάδα φρούτα του δάσους ΕΔΕΜ
6-8 σαβαγιάρ
5 κρόκους αυγών
30ml μπράντι
1 στικ φυσική βανίλια

Εκτέλεση

1. Αφήνουμε τους κρόκους να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με τα σποράκια της βανίλιας και λιώνουμε την κουβερτούρα

3. Ετοιμάζουμε το μπεν μαρί και σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε, ελαφρά με σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη

4. Τοποθετούμε το μπολ στο μπεν μαρί και μετράμε 8′ όπου ανακατεύουμε διαρκώς το μείγμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει υποκίτρινο χρώμα

5. Προσθέτουμε το μπράντι, ενσωματώνουμε τη σοκολάτα και αποσύρουμε

6. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα

7. Προσθέτουμε τα σαβαγιάρ σε μια στρώση και επάνω απλώνουμε την μαρμελάδα

8. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και καταψύχουμε περίπου 5 ώρες

9. Σερβίρουμε σε φέτες με λιωμένη σοκολάτα ή το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα και βατόμουρα

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Πριν σερβίρουμε αφήνουμε το σεμιφρέντο μερικά λεπτά να ξεπαγώσει
– Μπορούμε να παραλείψουμε τη σοκολάτα και κάνουμε το σεμιφρέντο κρέμα
– Αν θέλουμε εμπλουτίζουμε με ξηρούς καρπούς και κομματάκια σοκολάτας ή μαρέγκας
– Προτιμούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα 65% ή επιπλέον κακάο
Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα παγωτά

Συνταγές για παγωτό σεμιφρέντο

Συνταγές για μαρμελάδα

Συνταγή για σεμιφρέντο (σπιτικό παγωτό)

Εύκολα γλυκά ψυγείου συνταγές για σπιτικό παγωτό

Συνταγή για παγωτό σοκολάτα

Συνταγές με σοκολάτα

Συνταγές για κορμό σεμιφρέντο

Semifreddo με σοκολάτα και μαρμελάδα

Εύκολα γλυκά με σοκολάτα και μαρμελάδα,σεμιφρέντο

Συνταγές για εύκολα γλυκά

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.