Σπιτικό Τυρί Ρικότα

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 500 gr. ρικότα
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 0 min
Είναι πανεύκολο, απλό και κυρίως σπιτικό!
Η ρικότα είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση!
Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε σε μερικές ώρες να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό φρέσκο τυρί, ακολουθήστε τα βήματα και η επιτυχία θα είναι σίγουρη!
Η ρικότα τρώγεται ως ορεκτικό, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα γλυκά, να κάνετε γέμιση για ζυμαρικά, ταιριάζει σε σαλάτες, σε σάντουιτς, είναι εξαιρετικό σαν πρωινό με δημητριακά και μέλι!
Υλικά
- 1500 gr. γάλα αγελαδινό
- 500 gr. κατσικίσιο γάλα
- 125 ml. κρέμα γάλακτος
- 125 ml. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι λευκό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βράζουμε το μείγμα για 1 ώρα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατόπιν το μείγμα θα πήξει και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι από λινό ύφασμα, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε σίτα.
Αφήνουμε το μείγμα να στραγγίσει για 1 ώρα ή όσο χρειαστεί. - Μόλις στραγγίσει το τυρί, είναι πλέον πηχτή μάζα με μορφή τυριού.
Αποθηκεύουμε το τυρί στο ψυγείο.
Τέλεια! Ευχαριστούμε!
Εγώ ευχαριστώ Σοφία μου!
Καλή μέρα να έχεις!
Θα δοκιμασω ,,σ ευχαριστουμε Σοφακι..!!
Καλό μεσημέρι.Μόλις το έβαλα στο τούλι να στραγγίσει.Αν και έκανα λάθος σττην δοσολογία(με γραμμ.και λιτρα),νομίζω οτι θα φάμε τυρί απο τα χεράκια μου. Αν πετύχει ,πόσο μένει στο ψυγείο και σε τι σκεύος? Χρειάζεται κατι για να συντηρηθεί? ευχαριστώ για την συνταγή και την απάντηση.