Σπιτικό Τυρί Ρικότα

Σπιτικό Τυρί Ρικότα

Σπιτικό Τυρί Ρικότα

By Eva Monochari Published: Οκτωβρίου 25, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 500 gr. ρικότα
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 0 min

Είναι πανεύκολο, απλό και κυρίως σπιτικό!
Η ρικότα είναι ένα υπέροχο μαλακό, ελαφρύ, κρεμώδες τυρί, με ελαφρως γλυκιά γεύση!
Η συνταγή είναι απλή και μπορείτε σε μερικές ώρες να απολαύσετε το δικό σας σπιτικό φρέσκο τυρί, ακολουθήστε τα βήματα και η επιτυχία θα είναι σίγουρη!
Η ρικότα τρώγεται ως ορεκτικό, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα γλυκά, να κάνετε γέμιση για ζυμαρικά, ταιριάζει σε σαλάτες, σε σάντουιτς, είναι εξαιρετικό σαν πρωινό με δημητριακά και μέλι!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Βράζουμε το μείγμα για 1 ώρα στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατόπιν το μείγμα θα πήξει και αποσύρουμε από την φωτιά.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε τουλπάνι από λινό ύφασμα, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε σίτα.
    Αφήνουμε το μείγμα να στραγγίσει για 1 ώρα ή όσο χρειαστεί.
  4. Μόλις στραγγίσει το τυρί, είναι πλέον πηχτή μάζα με μορφή τυριού.
    Αποθηκεύουμε το τυρί στο ψυγείο.

4 Σχόλια

  1. Καλό μεσημέρι.Μόλις το έβαλα στο τούλι να στραγγίσει.Αν και έκανα λάθος σττην δοσολογία(με γραμμ.και λιτρα),νομίζω οτι θα φάμε τυρί απο τα χεράκια μου. Αν πετύχει ,πόσο μένει στο ψυγείο και σε τι σκεύος? Χρειάζεται κατι για να συντηρηθεί? ευχαριστώ για την συνταγή και την απάντηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.