Εύκολα Ντόνατς

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10-15 ντόνατς
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
¶ν λατρεύτε τα ντόνατς, τα έχετε φτιάξει αλλά δεν έχουν την γεύση και την υφή των ντόνατς που αγοράζετε από έξω...
Δοκιμάστε αυτή την συνταγή, είναι η γνήσια συνταγή για ντόνατς!
Το μυστικό είναι η προσθήκη πατάτας στην ζύμη!
Υλικά
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 ml. γάλα φρέσκο
- 5 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
- 1 μέτρια πατάτα βρασμένη
- 50 gr. ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κάψουλα βανιλλίνης
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- Ζάχαρη άχνη
- Τρούφα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε την πατάτα και την βράζουμε για 15 λεπτά.
Λιώνουμε την πατάτα στον μύλο των λαχανικών.
Ανακατεύουμε την μαγιά και το βούτυρο με το χλιαρό γάλα. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπώλ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον πουρέ πατάτας και το μείγμα γάλακτος. - Ζυμώνουμε να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα σε αλευρωμένο πάγκο και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 2 χιλιοστών.
Κόβουμε με κουπ πατ στρογγυλά ντόνατς ή τους δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει, στο μέγεθος που μας αρέσει!
Αφήνουμε τα ντονατς 20 λεπτά περίπου να σταθούν. - Βάζουμε το λάδι να κάψει πάρα πολύ καλά.
Τηγανίζουμε τα ντόνατς 4 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα πασπαλίζουμε με τρούφα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: Σνακ
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο