Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο φτηνές που θα βρείτε.. και θα απολέυσετε την καλύτερη σπιτική Κέτσαπ-Ketchup!
Σπιτική Κέτσαπ (Ketchup) Recipe
By 11 Μαΐου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 500 ml. (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 mins
Η διαδικασία είναι πανεύκολη! Προμηθευτείτε ώριμες ντομάτες, τις πιο …
Υλικά
- 2500 gr. ντομάτες ώριμες
- 100 gr. γλυκόζη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο σε σκόνη
- 125 ml. νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη
- 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε τις ντομάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε το πράσινο κοτσάνι.
Βάζουμε τις ντομάτες για 3-4 λεπτά σε καυτό νερό για να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα. - Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε την φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Βάζουμε όλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το νερό σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Βράζουμε για 10 λεπτά. - Μεταφέρουμε το μείγμα σε μύξο λαχανικών ή σε σίτα και με το εργαλείο του πουρέ και αρχίζουμε να πολτοποιούμε το μείγμα.
Πολτοποιούμε και συλλέγουμε το μείγμα το μείγμα μέχρι να μείνουν μόνο τα υπολλείματα από τις φλούδες. - Περνάμε το μείγμα που συλλέξαμε για 2η φορά από σχετικά λεπτή σίτα για να συγκτρατήσει τυχόν σπόρους.
- Ανακατεύουμε τακτικά τα υλικά και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά μέχρι να γίνει μία πηχτή σάλτσα χωρίς υγρά.
Αφήνουμε την κέτσαπ να κρυώσει ελαφρά και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή μπουκάλια!
Διατηρούμε την κέτσαπ στο ψυγείο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικάνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Η κόρη μου της αρέσει πολύ το κέτσαπ από το σούπερ μάρκετ και φωνάζω δεν θέλω να τρώει…οπότε τώρα μου έδωσες φοβερή ιδέα!!!!