Πικάντικο Τσάτνυ με Ντομάτα, Πιπεριά και Μελιτζάνα
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο 500 gr.
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Μια τέλεια πικάντικη "μαρμελάδα" λαχανικών που συνοδεύει τέλεια τυριά και αλλαντικά!
Δοκιμάστε επίσης να συνοδεύσετε burgers ή spring rolls!
Υλικά
- 4 κρεμμύδια ξερά
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 μελιτζάνα
- 4 ντομάτες
- 150 gr. καστανή ζάχαρη
- 110 ml. ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- 15 ml. μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο σε κόκκους
- Θυμάρι
Οδηγίες
- Καθαρίζετε την μελιτζάνα απο την φλούδα, κρατώντας μόνο το εσωτερικό της.
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. - Κρατάτε και όσα υγρά βγάλουν οι ντομάτες.
Βάζετε όλα τα υλικά σε αντικολλητικό τηγάνι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτε περίπου μισό φλυτζάνι νερό και βράζετε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία περίπου για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά. - Αποθηκεύουμε το τσάτνι, μόλις βράσει, σε αποστειρωμένα βάζα.
Αφήνουμε το τσάτνι 3-4 ημέρες εκτός ψυγείου και μετά διατηρούμε στο ψυγείο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ινδικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
Γεια χαρά!
Για πόσα ml μηλόξυδο λέμε?
Ευχαριστώ
Μανώλη καλησπέρα, 15 ml. μηλόξυδο.
Καλή επιτυχία,
Ε.