Ταλιατέλες με Σύγκλινο Μάνης, Μανιτάρια και Τζίντζερ

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ταλιατέλες!
Το υπέροχο συγκλινο Μάνης ταιριάζει εκπληκτικά με τα αρώματα του τζίντερ και του πορτοκαλιού, τα οποία προσδίσουν έξτρα γεύση στα ζυμαρικά!
Υλικά
- 400 gr. ταλιατέλες
- 250 gr. σύγκλινο Μάνης
- 4 μανιτάρια λευκά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 100 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και κρατάμε ½ φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τις ταλιατέλες.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το σύγκλινο και τα μανιτάρια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σωτάρουμε την σκελίδα του σκόρδου, πατώντας την ελαφρά ώστε να αρωματίσει το ελαιόλαδο και κατόπιν την αφαιρούμε. - Προσθέτουμε το σύγκλινο και τα μανιτάρια, σώτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά, το τζίντζερ, αλάτι και βράζουμε για 1 λεπτό. - Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε!