Μια εκπληκτική εκδοχή για κοτόσουπα, με υφή ελαφρά κρεμώδη και πλούσια γεύση!
Η ιδανική δυναμωτική σούπα για τον χειμώνα αλλά και για να την σερβίρεται σαν ορεκτικό στο γεύμα σας!
Κοτόσουπα με Σάλτσα Αυγολέμονο Recipe

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6-8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 15 mins
Μια εκπληκτική εκδοχή για κοτόσουπα, με υφή ελαφρά κρεμώδη και πλούσια …
Υλικά
- > Για την Σούπα
- 1 μεγάλο κοτόπουλο
- 100 gr. ρύζι blue bonnet
- Αλάτι
- > Για το Αυγολέμονο
- 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
- 750 ζωμό ζεστό από την σούπα
- 2 κρόκους αυγών
- 80 gr. βούτυρο
- Χυμό λεμονιού
- Μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
- > Για το Κοτόπουλο
- Βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Η σούπα
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε 3 λίτρα νερό. - Βράζουμε το κοτόπουλο για 45 λεπτά, όσο βράζουμε το κοτόπουλο, ταυτόχρονα ξαφρίζουμε και αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνειά του νερού.
Μόλις βράσει το κοτόπουλο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό. - Προσθέτουμε στον ζωμό αλάτι και το ρύζι, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να βράσει το ρύζι.
Αφαιρούμε 1 φλυτζάνι ζωμό από την σούπα και τον αφήνουμε να κρυώσει για να φτιάξουμε την σάλτσα αυγολέμονο. - Η σάλτσα αυγολέμονο
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και το 1 φλυτζάνι κρύου ζωμού και ανακατεύουμε καλά. - Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρδο και 2 φλυτζάνια ζεστό ζωμό από το φαγητό μας.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο.
Προσθέτουμε την σάλτσα στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά. - Το κοτόπουλο
Αλέιφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο γκρίλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο