Τονάκια Μαριναρισμένα με Σαλάτα Κολοκύθι και Άγρια Μέντα

520
Τονάκια Μαριναρισμένα με Σαλάτα Κολοκύθι και Άγρια Μέντα

Μερικές σκέψεις πριν την συνταγή:

Εχθες  παρευρέθηκα στα Βραβεία Ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμος και ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση τόσο για την προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που βραβεύτηκαν αλλά και για την τιμή να συνεργαστώ με τον Γαστρονόμο και σύντομα θα μοιραστώ μαζί σας αυτή την υπέροχη εμπειρία!

Αν υπήρχε το μαγικό λυχνάρι και μπορούσα να κάμω μια ευχή, αυτή θα ήταν να κατορθώσω να ασχολούμαι μόνο με αυτό που αγαπάω πραγματικά και λαχταρώ, την Ελληνική Γαστρονομία και όλους αυτούς τους παραγωγούς με τα εξαιρετικά προϊόντα που φτιάχνουν με πρώτες ύλες που δεν πολυταξιδεύουν, με πολύ μεράκι, αγάπη, κόπο και σεβασμό!

Για την ώρα όμως συνεχίζω να προσπαθώ να προλάβω ένα σωρό πράγματα που επίσης αγαπώ όπως το Food4Good, όπου την Κυριακή που μας πέρασε με την βοήθεια αρκετών αγαπημένων bloggers και φίλων καταφέραμε να κάνουμε πράξη ακόμη μια φορά!

Το μόνο που μου έχει αληθινά λείψει είναι να καθίσω να “μαγειρέψω για το blog”,

να αφοσιωθώ, να εμπνευστώ, να φωτογραφίσω , πράγματα που με γεμίζουν τόσο πολύ γιατί πάνω απ’ όλα στην καρδιά μου είναι να μοιράζομαι μαζί σου!

Ετσι λοιπόν ενώ κανονικά θα έπρεπε να ασχολούμαι με την επιμέλεια της αυριανή μου εμφάνισης (θα σας πω σύντομα και γι αυτό) ένιωσα οτι έχω “παραμελήσει” το κομμάτι των συνταγών εδώ, οπότε τα “αφήνω” όλα και ξεκινώ!

Ελληνικά τονάκια, λαμπερά, γυαλιστερά που μύριζαν θάλασσα και κοστίζουν μόνο περίπου 2,50 ευρώ.
Αν τα συνατήσεις μην χάσεις την ευκαιρία να γευτείς ένα πεντανόστιμο ψάρι, οι τρόποι μαγειρέματος, πολλοί!

Το ψάρι και η σαλάτα από κολοκύθι, σε ωμή εκδοχή, μου φάνηκε ιδανικό για την δοκιμή αυτή καθώς όσο περίμενα να μαριναριστεί θα μπορούσα να το δοκιμάσω στο ολόφρεσκο ψωμί που μόλις είχε βγει από τον φούρνο.

Όπως ανέφερα η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ούτε ιδιαίτερες γνώσεις, χρόνο και υλικά παρά μόνο ένα ποιοτικό ελαιόλαδο και  φρέσκο τονάκι.


 Τονάκια Μαριναρισμένα με Σαλάτα Κολοκύθι

•Προετοιμασία: 45′  •Έτοιμο σε: 60′   •Ποσότητα: 4 άτομα •Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

Για το ψάρι
1500 γρ. τονάκια
4 λεμόνια ή λάιμ
Ελαιόλαδο
Φρέσκια μέντα ή θυμάρι
Χοντρό αλάτι

Για την σαλάτα με κολοκύθι
3 τρυφερά κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Ελάχιστο τζίντζερ
Φρέσκια μέντα ή θυμάρι

Εκτέλεση Συνταγής

Η σαλάτα
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες.
Πολτοποιούμε το σκόρδο, το τζίντζερ και μερικά φύλλα από την άγρια μέντα.
Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Το ψάρι
Κόβουμε κάθε ψάρι σε φέτες και το καθαρίζουμε από τα έντερα. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε.
Στύβουμε τα λεμόνια και περιχύνουμε το ψάρι, το οποίο τοποθετούμε σε ένα στενό σκεύος.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Κατόπιν ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλάτι και μερικά φύλλα φρέσκιας μέντας.

Ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε τα τονάκια με την δροσερή σαλάτα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Tips:
– Αν το ψάρι είναι πολύ μαλακό πριν το τεμαχίσετε βάλτε το στην κατάψυξη.
– Αν θέλετε μπορείτε να μαρινάρετε το ψάρι και με άλλα εσπεριδοειδή ή άλλα μυρωδικά βότανα!

Σαλάτα με Ωμά Κολοκυθάκια

Φρέσκα Τονάκια Συνταγές

Συνταγές με Φρέσκα Τονάκια PELASGAEA

Τονάκια Μαριναρισμένα με Σαλάτα Κολοκύθι και Άγρια Μέντα

Εύκολες Συνταγές με Ψάρι

Φρέσκο Ψάρι Εύκολες Συνταγές

Εύκολες Συνταγές με Φρέσκο Ψάρι

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close