Μία πολύ νόστιμη τυρόπιτα με Κρέμα Μπεσαμέλ που είχα δοκιμάσει πολύ μικρή σε ένα χωριό στην Βοιωτία!
Τυρόπιτα με Κρέμα Μπεσαμέλ Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-12 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Μία πολύ νόστιμη τυρόπιτα με Κρέμα Μπεσαμέλ που είχα δοκιμάσει πολύ …
Υλικά
- 500 gr. φύλλο κρούστας
- 400 gr. τυρί φέτα
- 100 gr. κεφαλογραβιέρα
- 150 gr. βούτυρο
- 3 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 1 φλυτζάνι αραιή μπεσαμέλ
- ¾ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε τo βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει.
Ετοιμάζουμε το μείγμα.
Τρίβουμε την φέτα με το χέρι σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, 3 αυγά χτυπημένα,προσεκτικά αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά. - Σε ένα ταψί στρώνουμε τα 6 φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε όλα καλά.
Προσθέτουμε το μείγμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα,τα οποία βουτυρώνουμε και αυτά. - Χτυπάμε τον κρόκο,τον οποίο αραιώνουμε με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Αλείφουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας με βούτυρο και κατόπιν με το αυγό.
Ψήνουμε στους 170°C , χωρίς αέρα μέχρι να ροδίσει, περίπου 45 λεπτά.