Μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ

2K

Stroganoff ή Stroganov; υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το πιάτο βέβαια, η παρακάτω συνταγή για μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ είναι μία από τις καλύτερες εκδοχές!

Η παραδοσιακή ρωσική συνταγή του φιλέτου Στρογγανόφ, είναι το πιάτο που δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890, κατόπιν επιθυμίας του διπλωμάτη Πάβελ Στρογγανόφ!

Μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 mins

Stroganoff ή Stroganov; υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το πιάτο βέβαια, η …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
    Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
    Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 2-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
    Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
    Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, την μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
    Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και βράζουμε για 15 λεπτά.
  3. Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
    Βράζουμε άλλα 2 λεπτά.
    Περιχύνουμε με την κρέμα ή το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.

    Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά σωτέ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close