Stroganoff ή Stroganov; υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το πιάτο βέβαια, η παρακάτω συνταγή για μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ είναι μία από τις καλύτερες εκδοχές!
Η παραδοσιακή ρωσική συνταγή του φιλέτου Στρογγανόφ, είναι το πιάτο που δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890, κατόπιν επιθυμίας του διπλωμάτη Πάβελ Στρογγανόφ!
Μοσχάρι Φιλέτο Στρογγανόφ
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 2 mins
Stroganoff ή Stroganov; υπάρχουν πολλές παραλλαγές για αυτό το πιάτο βέβαια, η …
Υλικά
- 4 μοσχαρίσια φιλέτα
- 250 gr. μανιτάρια champignon
- 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 gr. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 250 ml. ζωμό βοδινού
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
- 2-3 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1½ κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 200 gr. ξινή κρέμα (creme fraise) γιαούρτι στραγγιστό
- 6-8 αγγουράκια τουρσί
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, για περίπου 2-4 λεπτά, από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά. - Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στο τηγάνι που τηγανίσαμε τα φιλέτα.
Προσθέτουμε την worcestershire sauce, την ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, την μουστάρδα, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ολόκληρα και βράζουμε για 15 λεπτά. - Τοποθετούμε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα, ρίχνουμε τα αγγουράκια κομμένα σε φέτες και αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Βράζουμε άλλα 2 λεπτά.
Περιχύνουμε με την κρέμα ή το γιαούρτι, αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και λαχανικά σωτέ!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο