Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντο, χωρίς ίχνος μαγιονέζας, σίγουρα δεν θα περάσει «απαρατήρητη» στο γιορτινό τραπέζι!
Τόσα αυγά θα τσουγκρίσουμε, τα οποία συνήθως τα αφήνουμε πάνω στο τραπέζι, μάζεψέ τα και σε 10΄έχεις την τέλεια συνταγή για αυγοσαλάτα.
Δεν είναι απλά η ευκολία της, είναι η γεύση της, το πόσο ανάλαφρη σε σχέση με αυτή που χρειάζεται αρκετή μαγιονέζα.
Το μόνο που έχεις να “προετοιμάσεις” είναι τα αβοκάντο, αν θες να γίνει πεντανόστιμη θα χρειαστείς ώριμα αβοκάντο.
Εδώ μπορείς να δεις συμβουλές, ιδέες και συνταγές με αβοκάντο.
Πάσχα χωρίς αυγοσαλάτα δεν γίνεται, και τη συγκεκριμένη, θα την αγαπήσεις.
Όμως το πιο φανταστικό που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις μαζί της θα είναι το σάντουιτς με leftovers από αρνάκι, YUM!
♡
Εύα
Αυγοσαλάτα με αβοκάντο (χωρίς μαγιονέζα)
Εκτυπώση ΣυνταγήςΥλικά
- 2 μεγάλα ώριμα, αβοκάντο
- 4 αυγά σφιχτά, ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 γλυκιά πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1-2 μοσχολέμονα, χυμό και ελάχιστο ξύσμα
- 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Διαδικασία
- Με ένα πιρούνι "πατάμε" και πολτοποιούμε τα αβοκάντο σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον χυμό του μοσχολέμονου, το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, τα αυγά, την πιπεριά.
- Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση και σερβίρουμε.