Το αγαπημένο, θρεπτικό λαχανόρυζο, σε δύο εκδοχές μέσα από την ίδια κατσαρόλα.
Λαχανόρυζο Λεμονάτο (2 εκδοχές) Recipe

By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 34 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 44 mins
Το αγαπημένο, θρεπτικό λαχανόρυζο, σε δύο εκδοχές μέσα από την ίδια …
Υλικά
- 1000 gr. λευκό λάχανο
- 1 μεγάλο πράσο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 250 ml. ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Χυμό λεμονιού
- 2 αυγά για την εκδοχή με αυγολέμονο
Οδηγίες
- Το Λεμονάτο Λαχανόρυζο
Κόβουμε το λάχανο σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια και το πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα πλάτιά βάζουμε το λάχανο και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο.
Aνακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
Σωτάρουμε ως ότου να ξανθύνει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ζωμό. - Βράζουμε το λάχανο μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο νεράκι ανάλογα με το πόσο βρασμένο θέλετε το ρύζι) και ρύζι, ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. - Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά και προσεκτικά, μέχρι να βράσει το ρύζι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Περιχύνουμετο φαγάκι μας με τον χυμό του λεμονιού και σερβίρουμε. - Το Λαχανόρυζο Αυγολέμονο
¶ν διαλέξουμε αυτήν την εκδοχή φροντίζουμε να κρατήσουμε το φαγητό μας με περισσότερα υγρά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με λίγο αλάτι, όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λεμόνι και σταδιακά ζουμί από το ζεστό φαγητό.
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο και αναδεύουμε το φαγητό σκεπάζοντας την κατσαρόλα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο
Το έχω μαγειρέψει ήδη 5 φορές, σχετικά εύκολο, έχει γίνει στάνταρ στην οικογένεια μας. Χωρίς τον μαιντανό για να αρέσει ποιο πολύ (οπτικά) στα παιδιά, σε ευχαριστώ!
Ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα τα παιδιά θέλουν τα φαγητά τους “όμορφα” οπτικά οπότε κάνεις πολύ καλά! <3