Η Τεχνική Μπαιν Μαρί, Bain marie

1K

Πρόκειται για  τρόπο – μέθοδο  μαγειρέματος, δηλαδή όταν θέλουμε να σιγοβράσουμε υλικά που
δεν θέλουμε να έρθουν σε άμεση επαφή με υψηλή θερμότητα.

Μέσα σε ένα μεταλλικό σκεύος ρίχνουμε ένα μέρος νερού, π.χ. κατσαρόλα ή ταψί και
τοποθετείται μέσα ένα μικρότερο σκεύος μεταλλικό ή γυάλινο, το νερό πρέπει να καλύπτει
περίπου τα μισά του σκεύος που θα τοποθετήσουμε εντός.
Μέσα εκεί βάζουμε το υλικό που θέλουμε να θερμάνουμε με την μέθοδο του μπεν μαρί.

Το μπαίν μαρί χρησιμοποιείται για μαγείρεμα σε χαμηλή και σταδιακή θερμοκρασία ή
για να κρατήσει τα υλικά ζεστό κατά τη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου ή για να ξεπαγώσει το υλικό.

Το μπαιν μαρί χρησιμοποείται είτε στον φούρνο, είτε σε εστίες θερμότητας για δέσιμο σαλτσών,
λιώσιμο σοκολάτας, ψήσιμο κρεμών και γλυκισμάτων, δέσιμο σαλτσών που περιέχουν αυγά.

Όταν χρησιμοποιείτε μπέν μαρί στον φούρνο αυτό βοηθά στο να δημιουργείται ατμός,
αφενώς να μη στεγνώσει και πήξει, ό,τι ψήνουμε και αφετέρου δε η επιφάνειά του να
κρατηθεί σωστά ψημένη προστατεύοντάς την υπερβολική ξηρότητα.

Το μπέν μαρί κατσαρόλας βοηθά τα υλικά που ψήνονται σ΄αυτό, να έρχονται σε σωστό,
ομαλό και σταδιακό πήξιμο χωρίς να αφυδατώνονται τα στοιχεία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close