Γλυκό Κουταλιού Σταφύλι

6.6K

Γλυκό Σταφύλι

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 βάζο, 1000 gr.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 50 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 hrs 50 mins

Συνήθως το γλυκό σταφύλι φτιάχνεται με ποικιλία σουλτανίνα ή την φράουλα!
Παρόλαυτα δοκιμάστε, άν βρείτε μαύρα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, να τα κάνετε γλυκό του κουταλιού, θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα γεύσης και το χρώματος!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Προετοιμασία
    Διαλέγουμε σφιχτές ρώγες σταφυλιού.
    Τις πλένουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
    Παίρνουμε μία κατσαρόλα και κάνουμε εναλλάξ στρώσεις τις ρώγες με την ζάχαρη.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, έτσι τα σταφύλια θα «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και θα υγροποιηθεί η ζάχαρη.
  3. Το δέσιμο
    Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γλυκό και προσθέτουμε το νερό.
    Βράζουμε το γλυκό, χωρίς να το ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.
    Σιγοβράζουμε το γλυκό για τουλάχιστον 45 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  4. Προσθέτουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας ελαφρά.
    Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Βρέχουμε μία λινή πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά, δέν πρέπει να έχει σταγόνα νερό.
    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε.
    Αυτήν την διδικασία την εφαρμόζουμε 4-5 φορές.
    Αυτό το κάνουμε για να μείνει το σταφύλι στρογγυλό και να μη ζαχαρώσει.
  6. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα.
    Αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε, σε δροσερό μέρος.

Join the Conversation

  1. nelli gkini says:

    Συνχαρητήρια ωραία οργανωμένο blog, με εικόνες και κατανοητό λόγο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close