Σπιτικά Marshmallows

1.3K

Marshmallows μικρά, σπογγώδη, πανέμορφα γλυκίσματα που ξετρελαίνουν τα παιδιά!
Σίγουρα τα marshmallows του εμπορίου δεν είναι τόσο αγνά” επειδή όμως στα παιδιά αρέσουν αυτά τα λαχταριστά γλυκάκια όσο και στους μεγάλους.
Φτιάξτε τα μόνοι σας, την ζάχαρη δεν θα την αποφύγετε αλλά τουλάχιστον θα είναι «σπιτικά» και κυρίως πανεύκολα!
Χρωματίστε τα,αρωματίστε τα και απολαύστε τα εσείς και οι μικροί φίλοι!

Σπιτικά Marshmallows Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 19 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (20 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 16 hrs 20 mins

Marshmallows μικρά, σπογγώδη, πανέμορφα γλυκίσματα που ξετρελαίνουν τα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε σε ένα μπώλ με κρύο νερό και 3-4 παγάκια την ζελατίνη να μαλακώσει. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη,την γλυκόζη και το αλάτι να βράσουν. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μία βράση συνεχίζουμε και βράζουμε ακριβώς 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμεμέχρι να διαλυθούν.
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπώλ.
    Το αφήνουμε να κρυώσει,εκτός ψυγείου μέχρι να "πήξει" ελαφρά.
    Προσθέτουμε την βανίλια.
  3. Χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ 5-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα.
    Στρώνουμε το μείγμα,σε πασπαλισμένη με άχνη,λαδόκολα ή σιλικόνη που έχουμε τοποθετήσει σε τσέρκι ή ταψί.
  4. Πασπαλίζουμε με άχνη και κόρν φλάουρ.
    Αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί τουλάχιστον 16 ώρες εκτός ψυγείου.
    Κόβουμε τα marshmallows σε ό,τι σχήμα θέλουμε,εγώ τα έκοψα με κουπ πατ σε σχήμα αστεριού.
  5. Τα πασπαλίζουμε και πάλι με άχνη ετσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο.
    Τινάζουμε ελαφρά.
    Διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close