Πανεύκολο και υγιεινό παγωτό με φυστικοβούτυρο, μπανάνες και μέλι, το οποίο με ελάχιστο κόπο και απλά υλικά μεταμορφώνεται στην τέλεια τούρτα παγωτό!
Εσύ το ξέρεις οτι στις Σέρρες παράγεται φυστικοβούτυρο; Ούτε εγώ το γνώριζα μέχρι που το ανακάλυψα στο εδώ, η υφή του είναι υπέροχη και μάλιστα η τιμή του πολύ καλή! Ψάχνοντας λίγο τα προϊόντα βρήκα επίσης το ωραιότερο, για την ζαχαροπλαστική, κακάο Valrhona και φυσικά τα αγαπημένα μου καρύδια πεκάν όλα αυτά τα υλικά ήταν η αφορμή για το ευκολότερο παγωτό ή αλλιώς τούρτα παγωτό!
Παγωτό με Φυστικοβούτυρο, Μπανάνες και Μπισκότα
By 17 Ιουνίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 8 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
Αν το παγωτό είναι ένα από τα αγαπημένα σου "εθιστικά" γλυκίσματα αλλά δεν το επιχειρείς στο σπίτι γιατί δεν έχεις παγωτομηχανή ή "βαριέσαι" την διαδικασία, το τέλειο παγωτό σε περιμένει να το φτιάξεις και να το απολαύσεις!
Και αν το καλύτερο είναι οτι μπορείς να το μεταμορφώσεις πανεύκολα σε μια τούρτα παγωτό και να μην το "χορταίνεις"!
Υλικά
- > Για το Παγωτό
- 180 gr. φυστικοβούτυρο
- 3 μπανάνες ώριμες
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι προαιρετικά
- > Για την Βάση
- 100 gr. καρύδια πεκάν
- 80 gr. μπισκότα κανέλας
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- > Για την Διακόσμηση
- 100 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- 5-6 καρύδια πεκάν
Οδηγίες
- Αφήνουμε το φυστικοβούτυρο εκτός ψυγείου για 2 ώρες
. Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τις μπανάνες, το μέλι και το φυστικοβούτυρο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την βάση. - Θρυμματίζουμε τα πεκάν και τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το μέλι, το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. - Χρησιμοποιούμε ένα τσέρκι ή φόρμα 16-18 εκατοστών, την οποία καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε το μείγμα των μπισκότων και περιχύνουμε με την κρέμα φυστικοβούτυρου που ετοιμάσαμε νωρίτερα.
Καλύπτουμε με μεβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου. - Λίγο πριν σερβίρουμε λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαίν μαρί, την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Με ένα πιρούνι δημιουργούμε αν θέλουμε σχέδια ή απλά και περιχύνουμε το παγωτό.
Βάζουμε το παγωτό άλλη μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε! - Tips
- Το ρούμι είναι προαιρετικό και μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο ποτό!
- Τα καρύδια πεκάν μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
- Τα μπισκότα κανέλας μπορούν να αντικατασταθούν με μπισκότα σοκολάτας ή βουτύρου.
- Το παγωτό φυστικοβούτυρο μπορείτε να το φτιάξετε και μόνο του χωρίς την βάση και να προσθέσετε όποια υλικά θέλετε, όπως μπισκότα και ξηρούς καρπούς!
- Την σοκολάτα για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας!
- Αφήστε το παγωτο 10 λεπτά στην συντήρηση πριν το σεβρίρετε για να κοπεί ευκολότερα ή απλά χρησιμοποιήστε μαχαίρι που έχετε αφήσει λίγα λεπτά σε καυτό νερό!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικάνικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδόρπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
εκτος απο μπανανες τι αλλο φρουτο μπορουμε να βαλλουμε με το φυστικοβουτυρο γιατι εμενα δεν μου αρεσουν οι μπανανες
Ελένη καλημέρα, μπορείς να φτιάξεις με αβοκάντο ή με γιαούρτι και φράουλες το παγωτό αλλιώς ένα κανονικού τύπου παγωτό παράδειγμα βανίλια.
Αν έχει απορίες μου λες!
Κό-λα-ση!!
…4.500 θερμίδες το κομμάτι…αλλά χαλάλι…!
Καλημέρα Γιώργο, άτιμη ζωή ούτε ένα γλυκό δεν μας αφήνει να φάμε χωρίς τύψεις! 🙂