Το ιδανικό πρωινό για εμένα, συνήθως περιλαμβάνει ζεστό ψωμί.  Άλλωστε, και μόνο η μυρωδιά του  με «ξυπνά» τόσο μοναδικά. Και  αν αυτό το ψωμί είναι σπιτικό, από αλεύρι ολικής άλεσης και συνοδεύεται από gouda, αβοκάντο και αυγό, είναι το καλύτερό μου!

Η συνταγή για ψωμί του τόστ είναι μία από τις δημοφιλέστερες του blog. Όμως αυτή η συνταγή για σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης με γιαούρτι θα γίνει η αγαπημένη σου γιατί είναι απίστευτα αφράτο, πεντανόστιμο και πανεύκολο!

Και ξέρεις τί κάνει τη διαφορά σε αυτό το σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης;

Το γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ στραγγιστό. Δοκίμασέ το και θα το διαπιστώσεις, ειδικά αν έχεις ξαναφτιάξει σπιτικό ψωμί του τόστ.

Πραγματικά το καλύτερο σπιτικό ψωμί για τόστ, το φτιάχνεις αποβραδίς, στην κλασική, μακρόστενη φόρμα ή σε καρβελάκι και το πρωί ετοιμάζεις το καλύτερο τοστ!

Φρυγανισμένες φέτες ψωμιού με τους αγαπημένους μας συνδυασμούς και λαχταριστό ΝΟΥΝΟΥ gouda, το πιο αγαπημένο μου τυρί για τοστ, σε οποιαδήποτε εκδοχή. Και δεν είναι τυχαίο που το ΝΟΥΝΟΥ gouda φτιάχνει το καλύτερο τοστάκι, «ανοιχτό» ή κλασικό!

Ένα soft boiled αυγό και το ώριμο αβοκάντο του ταιριάζουν εξαιρετικά. Βέβαια, φαντασία να υπάρχει και «χωράνε» τα πάντα σε αυτό το τόστ…

Εξάλλου στις Νο1 τάσεις για πρωινό, όπως γνωρίζεις πολύ καλά, δε λείπει ποτέ η πρόταση για το «ανοιχτό» τοστ με τα «όλα» του… και εδώ κολλάει η φράση «δε θέλω να το αναλύσω, θέλω να το φάω» 🙂

Η αγαπημένη μου συνήθεια είναι να ξεκινώ κάθε μου πρωινό με ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα και αυτό το διαφορετικό τόστ, είναι η καλύτερη επιλογή που θα με γεμίσει ενέργεια και απόλαυση!


 Τόστ με σπιτικό ψωμί ολικής, gouda, αβοκάντο και αυγό

Συνταγή: Τόστ με Σπιτικό Ψωμί Ολικής, Gouda, Αβοκάντο και Αυγό

Κατηγορία Συνταγής: Πρωινό-Brunch
Χρόνος Προετοιμασίας: 120 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα
Υλικά

Για το σπιτικό ψωμί

430 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΝΟΥΝΟΥ
20 γρ. νωπή μαγιά
180 ml. χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας βρώμη

Για το σερβίρισμα

1 συσκευασία Gouda NOYNOY σε φέτες
4 αυγά
2 αβοκάντο
4-5 ντοματίνια
4-5 βρασμένα baby καρότα
1 μοσχολέμονο
Κόλιανδρο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Βρείτε τα προϊόντα των συνταγών “ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ” στο AB Click2Shop

Εκτέλεση Συνταγής

Το ψωμί
Βήμα 1: Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, ελαφρά χλιαρό, μέσα διαλύουμε το μέλι, την μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 20 λεπτά.

Βήμα 2: Κατόπιν σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το γιαούρτι και το προζύμι και  ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε για 35-40 λεπτά τη ζύμη σε ζεστό σημείο να διπάσιαστεί και πλάθουμε ένα καρβέλι ή μια φρατζόλα.

Βήμα 3: Σε ένα σκεύος στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα, πασπαλίζουμε με τη βρώμη και ακουμπάμε μέσα το ψωμί. Αφήνουμε για 40 λεπτά, ξανά σε ζεστό σημείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Βήμα 4: Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα δίσκο ψησίματος και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη φουσκωμένη ζύμη. Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα

Βήμα 5: Το σερβίρισμα
Βάζουμε τα αυγά να βράσουν από 4-7 λεπτά, ανάλογα με τη ρευστότητα που επιθυμούμε.

Σε ένα μπώλ βάζουμε το αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το χυμό του μοσχολέμονου, λίγο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.

Σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε μια κουταλιά αβοκάντο, 2 φέτες gouda και ένα αυγό κομμένο στη μέση.

Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα καρότα.


Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ψωμί
Δες όλες τις συνταγές για πρωινό ΝΟΥΝΟΥ με το καλημέρα εδώ!

Τόστ με αβοκάντο και αυγό Συνταγές

Συνταγές με Τυρί Γκούντα

Συνταγή για Ψωμί Ολικής

Συνταγές για Σπιτικό Ψωμί Ολικής

Εύκολο Σπιτικό Ψωμί Ολικής

Σπιτικό Ψωμί Ολικής

Συνταγές Σπιτικό Ψωμί για Τόστ

Open Toast Gouda NOYNOY and Avocado

Συνταγές για Brunch

Συνταγές με Τυρί Γκούντα

Ιδέες για Brunch

3 Σχόλια

  1. Τα καρότα πως τα δοαχειριζομαστε; Βράζουμε ελαφρά και μετά τα περνάμε από βούτυρο;

    • Σοφία καλημέρα,

      ακριβώς μπορούμε να τα βράσουμε ή να κάνουμε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν κατόπιν λίγο βούτυρο και αν θέλουμε να γλασάρουν ελάχιστο μέλι εναλλακτικά στο φούρνο όπου δεν χρειάζονται επιπλέον διαδικασία.

      Καλή επιτυχία,
      Ε.

  2. Ευχαριστώ! Επίσης στο site δε λειτουργεί το κουμπί της αναζήτησης και το κουμπί που ψάχνουμε τις κατηγορίες των συνταγών. Δε ξέρω αν είναι μόνο δικό μου πρόβλημα ή γενικό.

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.