Σπαγγέτι Cacio e Pepe
By 3 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 8 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 4 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 12 mins
Η απόλυτα πεντανόστιμη, απλή και εύκολη συνταγή για ζυμαρικά!
Αρκούν μόλις 4 υλικά και 12 λεπτά, για να απολαύσετε την διάσημη ιταλική μακαρονάδα!
Υλικά
- 400 gr. σπαγγέτι no.10 ή 6
- 250 gr. τυρί πεκορίνο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα κρατάμε al dente.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και από το νερό που τα βράσαμε κρατάμε 300 ml. νερό. - Σε ένα μπώλ βάζουμε το τυρί, τριμμένο και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το καυτό νερό από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. - Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα και προσθέτουμε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε τα μακαρόνια πάλι σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα. - Σερβίρουμε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τυρί πεκορίνα τριμμένο!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ιταλική
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχάριο