Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για κάθε στιγμή, Ρύζι με Μανιτάρια!
Μια συνταγή κατάλληλη για συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια αλλά και σαν χορταστικό γεύμα!
Ρύζι με Μανιτάρια Recipe
By 12 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για κάθε στιγμή, Ρύζι με …
Υλικά
- 230 gr. μανιτάρια
- 250 gr. ρύζι κίτρινο
- 110 ml. λευκό κρασί
- 1250 ml. ζωμό κρέατος ή έναν της επιλογή σας
- 50 gr. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 gr. παρμεζάνα
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες.
Σωτάρουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια να μαλακώσουν και προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο ή ολόκληρη την σκελίδα, ελαφρά πατημένη και την αφαιρούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε ελαφρά ώστε να μην είναι έντονη!
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία. - Μόλις το κρασί απορροφηθεί από τα υλικά, προσθέτουμε 2 φλυτζάνια από τον ζωμό, οποίος πρέπει να είναι ζεστός!
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, βράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τον ζωμό, δεν αφήνουμε το ρύζι να στεγνώσει ! Μόλις φτάσει το ρύζ σ' αυτό το στάδιο προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, πάντα 1 φλυτζάνι κάθε φορά! - Σε 25-30 περίπου λεπτά το ρύζι θα έχει βράσει!
Το κρατάμε ελαφρά χυλωμένο, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. - Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι με λίγη παρμεζάνα τριμμένη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικό
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Αρχαριο
Θα το δοκιμάσω ,μ’αρέσουν οι απλές συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καθημερινή μας,διατροφή.
Σας ευχαριστώ κυρία Στέλλα! Τα απλά φαγητά είναι τα πιο νόστιμα!