Ένας μοναδικός τρόπος να διατηρήσετε τα μανιτάρια “ζωντανά” και έτοιμα για χρήση, σε κάθε στιγμή! Πικάντικα Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο, η γεύση τους είναι πραγματικά υπέροχη!
Τρώγονται σαν μεζές και μπορείτε να τα προσθέστε τα σε γλυκόξινες συνταγές, σαλάτες, πίτσες, πουλερικά και κρεατικά!
Πικάντικα Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο Recipe

By 2 Οκτωβρίου, 2012
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 gr (1 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins
Ένας μοναδικός τρόπος να διατηρήσετε τα μανιτάρια "ζωντανά" και έτοιμα …
Υλικά
- 1500 gr. μανιτάρια διάφορα είδη
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 ml. ξύδι λευκό
- 120 ml. ξύδι μπαλσάμικο
- 120 gr. ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι κόκκους
- 1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια κόκκους
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Πλένουμε και καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια.
Τα μεγάλύτερα μανιτάρια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, έτσι να είναι ομοιόμορφα. - Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι λευκό και μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και τα σκόρδα που τα πατάμε ελαφρά για να "σπάσουν", βράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και βράζουμε για 30' λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Επειδή τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό, δεν θα προσθέσετε επιπλέον! - Μόλις βράσουν αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τα κλωναράκια του δενδολίβανου και του θυμαριού.
- Τα τοποθετούμε σε βάζο αποστειρωμένο και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν.
Αφήνουμε το βάζο σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και κατόπιν τα χρησιμοποιούμε!