Πικάντικα Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο

1.2K

Ένας μοναδικός τρόπος να διατηρήσετε τα μανιτάρια “ζωντανά” και έτοιμα για χρήση, σε κάθε στιγμή! Πικάντικα Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο, η γεύση τους είναι πραγματικά υπέροχη!
Τρώγονται σαν μεζές και μπορείτε να τα προσθέστε τα σε γλυκόξινες συνταγές, σαλάτες, πίτσες, πουλερικά και κρεατικά!

Πικάντικα Μανιτάρια Τουρσί σε Ελαιόλαδο Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 2 Οκτωβρίου, 2012

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1000 gr (1 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 mins

Ένας μοναδικός τρόπος να διατηρήσετε τα μανιτάρια "ζωντανά" και έτοιμα …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε και σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια.
    Τα μεγάλύτερα μανιτάρια τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, έτσι να είναι ομοιόμορφα.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι λευκό και μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το αλάτι, τα πιπέρια και τα σκόρδα που τα πατάμε ελαφρά για να "σπάσουν", βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μυρωδικά και βράζουμε για 30' λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Επειδή τα μανιτάρια θα βγάλουν υγρό, δεν θα προσθέσετε επιπλέον!
  4. Μόλις βράσουν αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς, αφαιρούμε τα κλωναράκια του δενδολίβανου και του θυμαριού.
  5. Τα τοποθετούμε σε βάζο αποστειρωμένο και προσθέτουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν.
    Αφήνουμε το βάζο σε δροσερό μέρος για 2 εβδομάδες και κατόπιν τα χρησιμοποιούμε!

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close