Ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού ή το γνωστό μας Μεξικό, μία χώρα με ιδιαίτερο πολιτισμό και κουλτούρα, όπως και ξεχωριστή έθνικ κουζίνα!
Ένα μεξικάνικο γλύκισμα που θα βρείτε στους πλανόδιους πάγκους είναι τα τσούρος – Churros, μικρές τηγανίτες σαν κορδόνια, που συχνά σερβίρονται με ρευστή ζεστή σοκολάτα και συνοδεύουν τον καφέ!
Churros (Mεξικάνικο Γλύκισμα) Recipe
By 8 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (30 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Ταξιδεύοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες του Μεξικού ή το γνωστό μας Μεξικό, …
Υλικά
- 160 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 280 ml. νερό
- 20 gr. ζάχαρη
- 1 αυγό
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη με ξύλινη κουτάλα. - Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι με τον χυμό του λεμονιού να κάψει.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ με το χοντρό στόμιο. - Μόλις κάψει το λάδι δημιουργούμε δημιουργούμε με το κορνέ μπαστουνάκια περίπου 5-7 εκατοστά.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα churros και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη
- ΤΥΠΟΣ: Επιδορπιο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο