Ένα από τα ωραιότερα λικέρ! Λικέρ Καφέ!
Απολάυστε το απλά με πάγο, δοκιμάστε λίγες σταγόνες στον καφέ σας ή στα γλυκά για ξεχωριστή γεύση!
Λικέρ Καφέ Recipe
By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 750 ml. (1 Servings)
Ένα από τα ωραιότερα λικέρ! Λικέρ Καφέ! Απολάυστε το απλά με πάγο, …
Υλικά
- 500 ml. βότκα
- 120 gr. καφέ ποικιλία Αράμπικα χοντροαλεσμένους κόκκους
- 10 κόκκους καφέ ποικιλία Αράμπικα
- 400 gr. ζάχαρη
- 300 ml. εμφιαλωμένο νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι ή βάζο που κλείνει ερμητικά ρίχνουμε την βότκα και τους αλεσμένους κόκκους του καφέ και την βανίλια.
Ανακινούμε πολύ καλά το μπουκάλι ή το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος, ανακινώντας το ανα 2-3 ημέρες.
Το αφήνουμε για περίπου 20 μέρες,χωρίς να το ανοίξουμε. - Κατόπιν περνάμε απο λεπτό τουλπάνι (τούλι) 2-3 φορές, την βότκα ετσι ώστε να μην έχει κατάλοιπα από τους κόκκους.
Βράζουμε ένα σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό.
Αναμειγνύουμε τα δύο υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. - Ρίχνουμε το μείγμα στο μπουκάλι, προσθέτουμε τους ολόκληρους κόκκους καφέ, αφήνουμε 10 ημέρες και το λικέρ είναι πανέτοιμο!