Σίγουρα στην υπόθεση Εύκολο σπιτικό παγωτό όλοι έχουμε πειραματιστεί ουκ ολίγες φορές!
Αν σας αρέσει λοιπόν το σπιτικό παγωτό, αυτή είναι η τέλεια, απόλυτη συνταγή.. ο ορισμός του εύκολου σπιτικού παγωτού!
Ξεχάστε παγωτομηχανές, ανακάτεμα και απλά προμηθευτείτε τα 2 υλικά για την βασική συνταγή!
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε κάθε πιθανό πειραματισμό γεύσεων!
Σ’ αυτή την συνταγή χρησιμοποιήθηκαν και ξηροί καρποί και η απίθανη καραμέλα (butterscotch).
Εύκολο Σπιτικό Παγωτό Recipe
By 17 Ιουνίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 6 hrs 0 min
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 6 hrs 5 mins
Σίγουρα στην υπόθεση Εύκολο σπιτικό παγωτό όλοι έχουμε πειραματιστεί …
Υλικά
- > Για το Παγωτό
- 500 gr. φυτική συνταγή θα την βρείτε στα ψυγεία
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- > Για την Καραμέλα
- 150 gr. μαύρη ζάχαρη
- 100 gr. βούτυρο
- 65 ml. κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, την φυτική κρέμα για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την βανίλια και συνεχίζουμε 2 λεπτά το χτύπημα στο μίξερ. - Για την Καραμέλα (butterscotch)
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε σε δυνατή φωτιά την μαργαρίνη με βούτυρο και την μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος,
Μόλις πάρει 1- 2 βράσει είναι έτοιμη.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει! - Προσθέτουμε τα υλικά που επιλέξαμε για να του δώσουμε την γεύση που επιθυμούμε!
Μεταφέρουμε το παγωτό σε μεταλλική τερίνα.
- Αφήνουμε στην κατάψυξη 6-8 ώρες και απολαμβάνουμε το πιο εύκολο, σπιτικό παγωτό!
teleio glyko eidiko gia foithtes
Σύντομα θα σας έχουμε και άλλα εύκολα γλυκά ειδικά για τους φοιτητές!
Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζαχαρούχο, με τι το αντικαθιστούμε;
Με γάλα κανονικό ή εβαπορέ αλλά δεν μπορώ να σας δώσω ποσότητα, θα το δείτε με το μάτι!
Ευχαριστώ!
ΕΥΚΟΛΕς ΣΥΝΤΑΓΕς ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕς
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
Σας ευχαριστώ 🙂