Βασική Συνταγή για Φοντύ Τυριών
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 6 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
Μοιραστείτε με την παρέα σας στιγμές χαράς και απόλαυσης με ένα Φοντύ τυριών!
Συνοδεύστε με λευκό κρασί και ποικιλία λαχανικών, ψωμιών, αλλαντικών, φρούτων.
Υλικά
- 500 gr. κίτρινο τυριά ημίσκληρα
- 600 ml. λευκό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας κίρς
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¾ κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
- Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες
- Τρίβουμε με την σκελίδα σκόρδου το σκεύος του φοντύ.
Τοποθετούμε το σκεύος στο καμινέτο, προσθέτουμε το κρασί. - Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά ανακατεύοντας συνεχώς!
Προσθέτουμε το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε μερικές κουταλιές κράσι. - Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κίρς και το μοσχοκάρυδο!
Χαμηλώνουμε την φωτιά διατηρώντας το φοντύ ζεστό!