Υπέροχη μακαρονόπιτα φούρνου, μια εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνεται εύκολα με απλά υλικά και είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων!
Μακαρονόπιτα
° Έτοιμο σε: 80′
° Ποσότητα: 10-15 κομμάτια
Υλικά
350 gr. μακαρόνια no.2
250 gr. κεφαλογραβιέρα
500 gr. φέτα πικάντικη
4 αυγά
250 gr. γιαούρτι στραγγιστό
400 ml. γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 παξιμάδια
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμενο νερό.
Τα σουρώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, λίγο τριμμένο τυρί και τα κρατάμε ζεστά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Τρίβουμε τα τυριά και χτυπάμε σε ένα μπώλ τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και το αλεύρι.
Σε ένα ταψί αντικολλητικό ρίχνουμε το ¼ των τυριών, προσθέτουμε στρώσεις εναλλάξ μακαρόνια – τυριά.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα αυγών-γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και κουνάμε ελαφρά το ταψί.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα παξιμάδια και φουρνίζουμε στους 180ο C για 45-50 λεπτά.
Σημειώσεις για την συνταγή:
~ Αυτή είναι η πιο κλασική εκδοχή για την μακαρονόπιτα, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τυριά και αλλαντικά της αρεσκείας σας ή να χρησιμοποιήσετε άλλα είδη ζυμαρικών, με την προυπόθεση να είναι χοντρά.
Είναι μια πίτα που δεν έχω φτιάξει πρέπει.
Οι μαγειρικές αναμνήσεις τέλειες.
Την έφτιαξα χτες!!! Πανέυκολη, χορταστική, γρήγορη και ελαφριά γεύση!!!! Δεν είχα ξαναφτιάξει μακαρονόπιτα και δηλώνω εντυπωσιασμένη. Τα απλά είναι τελικά τα καλύτερα:)