Φρέσκα Ζυμαρικά με Γεύση Κόκκινης Πιπεριάς
By 22 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 300 gr. (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 5 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Ολόφρεσκη κόκκινη πάστα με υπέροχη γεύση πιπεριάς, φτιαγμένη από τα χεράκια σας!
Υλικά
- 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- Αλάτι
- > Επιπλέον θα Χρειαστείτε
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Βασιλικό
Οδηγίες
- Πολτοποιούμε την πιπεριά, την περνάμε από την σίτα και συλλέγουμε τα υγρά που θα βγάλει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγαλο μπώλ και κάνουμε μία λακκούβα.
Προσθέτουμε τα αυγά και τους χυμούς της πιπεριάς. - Πολτοποιούμε την πιπεριά, την περνάμε από την σίτα και συλλέγουμε τα υγρά που θα βγάλει.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια αλλά όχι στεγνή.
Άν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό ανάλογα για να πάρουμε το σωστό αποτέλεσμα. - Την τυλίγουμε με σελοφάν και με υγρή πετσέτα.
Τοποθετουμε στο ψυγείο 20 να ξεκουραστεί.
Aνοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη με τον πλάστη.
- Δημιουργούμε ένα φύλλο περίπου 2-3 εκατοστών τουλάχιστον.
Χαράσουμε με την ροδέλα και κόβουμε τα ζυμαρικά στο σχήμα που θέλουμε.
Τα πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλάνε μεταξύ τους.
Βράζουμε άμεσα τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4′ – 5′ λεπτά. - Σερβίρισμα
Τα περιχύνουμε φρέσκο ζεστό βούτυρο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμενο πιπέρι, τριμμένο κεφαλοτύρι και φύλλα βασιλικού!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο