Η πανεύκολη λωλή πίτα με το ιδιαίτερο όνομα είναι μια διαφορετική γλυκιά κολοκυθόπιτα και με καταγωγή από τη Σίφνο, δεν μπορεί παρά να είναι πεντανόστιμη και μοσχοβολιστή πίτα, ιδανική και για τις ημέρες τις νηστείας!
Λωλή Σίφνου, Γλυκιά Πίτα με Κολοκύθα

By 27 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10-15 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40-45 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins
Η πανεύκολη λωλή πίτα με το ιδιαίτερο όνομα είναι μια διαφορετική …
Υλικά
- 500 gr. πορτοκαλί κολοκύθα ψίχα
- 270 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 ml. χυμό πορτοκαλιού
- 120 ml. ελαιόλαδο
- 60 ml. κονιάκ
- 120 gr. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1 κάψουλα βανιλλίνη
- 1 κουταλιά της σούπας baking powder
Οδηγίες
- Τρίβουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε σε τρυπητό να σταγγίσουν τα υγρά της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Στύβουμε τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα. - Σε ένα μπώλ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μέιγμα.
Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. - Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο, μέτριο, ταψί και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την πίτα για 40-45 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια. - Σερβίρουμε με κανέλα και άχνη ή μέλι!