Πίτσα με ζύμη μπύρας, η απόλυτα καλοκαιρινή πίτσα χρειάζεται μόνο μπύρα, για να την απολαύσεις αλλά και για να πετύχεις την πιο τραγανή ζύμη!
Πίτσα με Ζύμη Μπύρας, Πατέ Ελιάς, Φέτα και Ντοματίνια
By 27 Μαΐου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 μεγάλη πίτσα (8 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 20 mins
Η πιο εύκολη, τραγανή και diy πίτσα που θα σε πείσει να την φτιάχνεις όλο το καλοκαίρι, φυσικά η μπύρα είναι απαραίτητο συστατικό και συνοδευτικό!
Αν θέλετε την ζύμη μπορείτε να την φτιάξετε και νωρίτερα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο ώστε να την έχετε πάντα διαθέσιμη!
Υλικά
- 280 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 ml. μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 4 gr. μαγιά ξηρή
- 200 gr. τυρί φέτα
- 50 gr. τυρί κασέρι
- 2 κουταλιές της σούπας πατέ ελιάς
- 10 ντοματίνια
- Φρέσκο βασιλικό
- Φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
- Θυμάρι ή Ρίγανη αποξηραμένα
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την μαγιά στιγμής και την μπύρα.
Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαφρά κολλώδη.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την αφήνουμε για 15 λεπτά σε ζεστό σημείο και κατόπιν την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με το πατέ, πασπαλίζουμε με την φέτα, το κασέρι, προσθέτουμε λίγο θυμάρι ξερό και τέλος τα ντοματίνια κομμένα στην μέση.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ανάλογα πόσο λεπτή έχουμε κάνει την πίτσα για 5 λεπτά στους 200°C και κατόπιν στου 180°C.
- Πρροσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και το θυμάρι ή την ρίγανη.