Γκασπάτσο - Gazpacho
By 22 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
Η παραδοσιακή ντοματόσουπα της Ισπανίας!
Δροσιστική, δυναμωτική, ελαφριά, πεντανόστιμη αλλά κυρίως πανεύκολη!
Υλικά
- > Για την Σούπα
- 350 gr. ντομάτες ώριμες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 αγγούρι
- 2-3 σταγόνες ταμπάσκο
- 60 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
- 80 ml. ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Φύλλα δυόσμου
- Ανθό αλατιού
Οδηγίες
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους.
- Πολτοποιούμε το μισό μείγμα των λαχανικών με την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπώλ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το μείγμα απο το ψυγείο με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα λαχανικά - Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, ανθό αλατιού, μερικά φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.