Γαριδομακαρονάδα εύκολη, απλή και πικάντικη, μία ακόμη εκδοχή της αγαπημένης μακαρονάδας!
Γαριδομακαρονάδα Πικάντικη Recipe
By 21 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Γαριδομακαρονάδα εύκολη, απλή και πικάντικη, μία ακόμη εκδοχή της …
Υλικά
- 400 gr. Spaghetti
- 600 gr. γαρίδες
- 3 πιπεριές καυτερές κέρατο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 250 ml. λευκό κρασί
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους και ξεσποριασμένες
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1500 ml. νερό
- 500 ml. ζωμό από τις βρασμένες γαρίδες
- 120 ml. ελαιόλαδο
- 1-2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο τις ουρές τους.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα κεφάλια από τις γαρίδες με 3 φλυτζάνια νερό, περνάμε το υγρό από σίτα και το κρατάμε ζεστό. - Σε μία πλατιά και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε την μισή ποσότητα ελαιόλαδου να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε όλα τα λαχανικα, εκτός από τις ντομάτες και τον κόλιανδρο.
Σωτάρουμε τα λαχανικά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε άλλα 2 λεπτά. - Προσθέτουμε τα στίγματα του σαφράν μέσα στο κρασί και σβήνουμε το φαγητό.
Κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, την ζάχαρη, το μπούκοβο, το τζίντζερ, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ζωμό από τις γαρίδες.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση,προσθέτουμε και το ζεστό νερό. - Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα μακαρόνια ολόκληρα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και βράζουμε, χαμηλώνοντας λίγο την φωτιά.
Όταν τα μακαρόνια απορροφήσουν τα υγρά και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο το φαγητό.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα 5 λεπτά με μία πετσέτα και σερβίρουμε.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο