Ποιός δεν θέλει να κάνει την «βούτα» του με φρέσκο ψωμάκι μέσα σε καυτό σαγανάκι με γαρίδες και σάλτσα!
Σαγανάκι με Γαρίδες, Φέτα,Σαφράν και Τσίπουρο Recipe
By 9 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 30 mins
Ποιός δεν θέλει να κάνει την «βούτα» του με φρέσκο ψωμάκι μέσα σε καυτό …
Υλικά
- 600 gr. γαρίδες
- 2 μεγάλες πιπεριές κέρατο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες ώριμες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 50 ml. τσίπουρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 100 gr. τυρί φέτα σκληρή
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο το κέλυφος της ουράς.
Βράζουμε τις γαρίδες σε 2 φλυτζάνια αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Τις κατεβαζουμε από την φωτιά και κρατάμε τον ζωμό. - Σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο για 3′ λεπτά.
Προσθέτουμε το σαφράν, χαμηλώνουμε την φωτιά και σβήνουμε με το τσίπουρο.
Αφήνουμε να εξατμιστεί,προσθέτουμε τον ζωμό από τιςγαρίδες, τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, την ζάχαρη, ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι προσεκτικά (καλύτερα να δοκιμάσετε πριν βάλετε) !
Βράζουμε να δέσει πολύ καλά η σάλτσα. - Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ,ταψάκι ή σαχανιέρα περιχύνουμε με την σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και «σπάμε» τη φέτα με το χέρι.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180°C. Σερβίρεται ζεστό!