Όταν η κρεμώδης σάλτσα τυριού συνάντησε το σνίτσελ έγινε το τέλειο, απολαυστικό πιάτο!
Σνίτσελ Χοιρινό αλά Κρεμ Recipe
By 9 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins
Όταν η κρεμώδης σάλτσα τυριού συνάντησε το σνίτσελ έγινε το τέλειο, …
Υλικά
- > Για τα Σνίτσελ
- 6 μερίδες σνίτσελ
- 4 αυγά
- 250 gr. φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Ελαιόλαδο
- > Για την Κρέμα
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
- 100 gr. blue cheese
- 150 gr. μοτσαρέλα
- 2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 6 φέτες κασέρι
Οδηγίες
- Τα σνίτσελ
Ζητάμε από τον χασάπη χοιρινά σνίτσελ και επίσης να το περάσει από την ειδική μηχανή του σνίτσελ που να «σπάσει» τις ίνες, έτσι γίνεται πάρα πολύ μαλακό!
- Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με αλάτι, σε ένα μεγάλο σκέυος να χωράει το σνίτσελ.
Βουτάμε τα σνίτσελ να καλυφθεί παντού με αυγό.
Τα ακουμπάμε στο χασαπόχαρτο τα αλατοπιπερώνουμε και από τις 2 πλευρές.
Πασπαλίζουμε με φρυγανια και την πατάμε με το χέρι να "κολλήσει".
Αυτό το κάνουμε και από την άλλη πλευρά.
Τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περίσσευμα της φρυγανιάς.
Αφήνουμε τα σνλιτσελ στην άκρη μέχρι να τα τηγανίσουμε. - Η σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα με το βούτυρο να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις πάρει 2-3 βράσεις προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το blue cheese και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε πιπέρι.
Αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για μερικά λεπτά. - Βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο να κάψει.
Μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και τηγανίζουμε τα σνίτσελ,μέχρι να χρυσίσουν.
¶ν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο ή βουτυράκι κατά την διάρκεια του τηγανίσματος.
Μόλις βγάλουμε τα σνίτσελ τα τοποθετούμε στα πιάτα που θα σερβίρουμε και βάζουμε μία φέτα κασέρι, πάνω από κάθε σνίτσελ.
Περιχύνουμε με την ζεστή σάλτσα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ευρωπαικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο