Τη σαλάτα με μάνγκο και φυστικοβούτυρο θα τη βρεις σε πολλές εκδοχές στην ταϋλανδέζικη και εξωτική, ασιατική κουζίνα.
Αν την έχεις ζηλέψει δοκιμάζοντάς την στο αγαπημένο σου ασιατικό εστιατόριο, ήρθε η στιγμή να τη φτιάξεις και στο σπίτισε μία δική μου εκδοχή με dressing φτιαγμένο από τραγανό φυστικοβούτυρο!
Πολύχρωμα λαχανικά, γευστικό μάνγκο, λίγο τσίλι, αγαπημένα μυρωδικά και το υπέροχο Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, Crunchy συνθέτουν αυτή τη μοναδικής νοστιμιάς σαλάτα που φτιάχνεται πανεύκολα!
Η σαλάτα αυτή θα σε “δροσίσει” γευστικά τις ζεστές κι ενώ δεν έχεις διάθεση να βαρύνεις το στομάχι σου, δεν θα μπορείς να παραβλέψεις την ανάγκη του οργανισμού για κάτι δροσερό που θα σε τονώσει και θα σε «ταξιδέψει» γευστικά κάπου εξωτικά και ονειρεμένα.
Σαν άλλη όαση, μέσα σ’ αυτή τη σαλάτα θα βρεις την τόνωση που προσφέρουν τα φρέσκα συστατικά της αλλά και το δυναμωτικό Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου.
Απόλαυσε λοιπόν στο βίντεο που σου ετοίμασα μια σαλάτα που θα συγκινήσει τον ουρανίσκο σου και ολοταχώς στην κουζίνα!
Σαλάτα με Μάνγκο, Τσίλι και Φυστικοβούτυρο
Χρόνος Προετοιμασίας: 5′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 4
Υλικά
Για τη σαλάτα
1 μάνγκο
150g κινέζικο λάχανο
150g μωβ λάχανο
150g πολύχρωμες πιπεριές
2 πράσινα κρεμμυδάκια
Τσίλι
1 μικρό αγγούρι σε φέτες
1 καρότο κομμένο
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Προαιρετικά, σουσάμι
Προαιρετικά, τραγανό τηγανητό κρεμμύδι
Για το dressing φυστικοβούτυρου
100g Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, Crunchy
20g φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
20ml Παρθένο Σησαμέλαιο
30ml ζεστό νερό
40g μαλακή καστανή ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
Χυμό από ένα λάιμ
Εκτέλεση συνταγής
Για τη σαλάτα:
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το λάχανο και πατάμε ελαφρά το λάχανο με τα χέρια μας να μαλακώσει.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το τσίλι σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε σε φέτες το αγγούρι και το καρότο σε λεπτές φέτες.
Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε σαλατιέρα και συνεχίζουμε κόβοντας το μάνγκο σε λεπτές φέτες.
Τέλος, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον κόλιανδρο.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το dressing
Σ΄ ένα βάζο ανακατεύουμε τη σόγια, την σάλτσα ντομάτας, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το τριμμένο τζίντζερ και το τριμμένο σκόρδο .
Προσθέτουμε τους χυμούς λάιμ και λεμονιού και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη μισή ποσότητα του dressing και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing, πασπαλίζουμε προαιρετικά, με τραγανό τηγανητό κρεμμύδι και σουσάμι.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Το dressing μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες παρασκευές. Ταιριάζει τέλεια με ψητό κοτόπουλο, μοσχάρι ή άλλες σαλάτες.
– Στη σαλάτα ταιριάζει το κολοκυθάκι, το μπρόκολο, το καλαμπόκι, το ψητό κοτόπουλο ή ψητό μοσχάρι σε λωρίδες.
– Αν θέλουμε μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σαλάτα με ρίζες μπαμπού, φύτρες φασολιού ή καλαμπόκι.
*(Το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος στα πλαίσια συνεργασίας με το Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, καταγράφει την προσωπική μου εμπειρία, έχει δοκιμαστεί, από εμένα την ίδια, και χρησιμοποιηθεί στην παραπάνω συνταγή).