To «κουδούνι» χτύπησε, οι μικροί επιστρέφουν στα σχολεία… και οι μαμάδες στην κουζίνα, είσαι έτοιμη και φέτος αγαπημένη «συναγωνίστρια» μου να μαγειρέψουμε τις πιο νόστιμες συνταγές για τα παιδιά μας; Σήμερα με την Υβόννη ετοιμάσαμε κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκόξινα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι!
Αν ρωτήσεις ένα παιδί ποιο φαγητό είναι το αγαπημένο του, μέσα στο top5 σίγουρα θα υπάρχουν τα κεφτεδάκια άλλωστε ποιος μπορεί ν΄αντισταθεί σε αυτές τις μικρές τρυφερές πεντανόστιμες μπουκιές;
Κι εμένα τα κεφτεδάκια ήταν από τα φαγητά που ακόμη, μέχρι σήμερα, δεν μπορώ ν΄αντισταθώ και πάντα βοηθούσα τη μαμά μου να τα μαγειρέψουμε, το θεωρούσα μεγάλη χαρά.
Φυσικά τα κεφτεδάκια είναι «απαραίτητα» στο μενού της εβδομάδας ακόμη και δύο φορές μη σου πω, αυτ΄’α και το ψάρι είναι τ΄αγαπημένα του παιδιού μου κι εγώ χαίρομαι πολύ γι΄’αυτό γιατί μπορώ να τα συνοδεύω με λαχανικά δημιουργώντας ένα πλήρως υγιεινό πιάτο για το μικρό μου κορίτσι.
Όμως πλέον τα κεφτεδάκια της «οικογένειας» δεν μπαίνουν ποτέ στο τηγάνι αλλά στο φούρνο σούπερ ελαφρύ αποτέλεσμα με όλη τους τη νοστιμιά και αν κάποτε μου έλεγες για τα κεφτεδάκια κοτόπουλο ποτέ δεν θα πίστευα πως θα τα λάτρευα και θα μου «έλυναν» τα χέρια!
Αφού περάσαμε ένα καταπλητικό Αύγουστο με την οικογένειά μου,ήρθε η ώρα για βνα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, η Υβόννη επέστρεψε στο σχολείο και εγώ ξεκίνησα ξανά τη δουλειά όμως καθημερινα κρατάμε την αγαπημένη μας συνήθεια να ετοιμάζουμε μαζί ένα από τα γεύματα της ημέρας ή κάποιο γλύκισμα και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα!
Από τις πρώτες λέξεις της Υβόννης ήταν το ρύζι, η πιπεριά, το μάνγκο και το ψάρι και ήδη ξέρει όλα τα υλικά που θα δεις στο παρακάτω βίντεο, όπου ετοιμάσαμε για εσάς ζουμερά και ελαφριά κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκόξινα λαχανικά (τ΄αγαπημένα της) και ρύζι μπασμάτι που απλά το καταβροχθίζει σταμάτητα!
Και να θυμάσαι πως βάζοντας τα παιδιά στην κουζίνα νιώθουν όχι μόνο ιδιαίτερη χαρά αλλά και σπουδαία γιατί τους δίνεις τη δυνατότητα να δημιουργήσουν με τα γλυκά τους χεράκια για τους αγαπημένους τους και αυτό τα κάνει να νιώθουν μοναδικά.
Να, δες πόσο υπέροχα τα περνάμε εμείς!
Εσύ πήρες μέρος στον διαγωνισμό Ben’s Beginners™; Μαγειρέψτε και διασκεδάστε μαζί με τα παιδιά σας για να κερδίσετε αγαπημένες οικιακές συσκευές BOSCH που κάνουν το μαγείρεμα παιχνιδάκι! Μάθε περισσότερα στο bensbeginners.gr
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
– 300 γρ. κιμάς κοτόπουλου
– 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
– 1 αυγό
– 1 κρεμμύδι
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτές
Για τα λαχανικά
– 100 γρ. πολύχρωμες πιπεριές
– 100 γρ. μπρόκολο
– 100 γρ. φασολάκια
– 1 κολοκυθάκι
– 1 καρότο
– 3-4 μανιτάρια
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 20 ml. ελαιόλαδο
– 1 βάζο γλυκόξινη σάλτσα UNCLE BEN’S
– 1 συσκευασία ρύζι μπασμάτι UNCLE BEN’S
Εκτέλεση Συνταγής
[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ζυμώνουμε όλα τα υλικά για κεφτεδάκα και pλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στους 170ο C για 20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το ρύζι μπασμάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
[dropcap type=”1″]1[/dropcap]
Κόβουμε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε 100 ml. Νερό, τη γλυκόξινη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Σερβίρουμε το μπασμάτι με κεφτεδάκια και γλυκόξινα λαχανικά.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τ΄αγαπημένβα μας λαχανικά
– Εκτός από κιμά κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μοσχάρι