Mac and Cheese (Μακαρόνια με Τυρί)
By 26 Νοεμβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 35 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 mins
Το Mac and Cheese αναφέρεται στα συνταγολόγια από την εποχή του 14ου αιώνα!
Ένα από τα κλασικά πιάτα και λατρεμένο των Αμερικάνων Macaroni and Cheese!
Το φαγητό αποτελείται από μια κρεμώδη σάλτσα με ρου από βούτυρο, τυρί Velveeta και τσένταρ, που είναι τα βασικά υλικά! Τέλος το κοντό μακαρόνι είναι ένας από τους κανόνες!
Απολαύστε το στην κατσαρόλα ή τον φούρνο!
Υλικά
- 350 gr. ζυμαρικά κοράλι ή άλλο κοφτό μακαρόνι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 550 ml. γάλα φρέσκο
- 30 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 gr. τυρί τσένταρ σε φέτες la vache qui rit.
- 150 gr. παρμεζάνα
- 100 gr. τυρί la vas qui rit
- ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή ή απλή
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- > Επιπλέον θα χρειαστείτε
- 2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Πάπρικα
Οδηγίες
- Ανοίγουμε τις φέτες του τσένταρ, τις στοιβάζουμε την μια πάνω στην άλλη και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Τρίβουμε την παρμεζάνα.
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια 6 περίπου λεπτά και τα κρατάμε al dente. - Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ρου.
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε στην φωτιά.
Μόλις κάψει ελαφρά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ασταμάτητα.
Βράζουμε περίπου για 7 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ώραία δεμένη σάλτσα και αποσύρουμε. - Προσσθέτουμε στην σάλτσα τα μπαχαρικά, την μουστάρδα και αφού δοκιμάσουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι.
Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου. - Προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά!
Μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, λίγη παρμεζάνα και φρυγανιά.
Ψήνουμε για 7-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ξεροψημένο μας αρέσει! - Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το βήμα του ωγκρατέν αλλά το τέλειο σ΄αυτό είναι ότι ενώ η επιφάνεια των μακαρονιών θα ξεροψηθεί ακριωώς από κάτω θα απολαύσετε υπέροχα κρεμώδη μακαρόνια και αυτή η αντίθεση είναι καταπληκτική!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικάνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο