Μπορεί ένα μοσχαράκι κοκκινιστό να “διχάσει” μάνα και κόρη; #NOT
Αν όμως η κόρη αποφασίσει (εγώ δηλαδή) να κάνει την “επανάστασή” της στο κοκκινιστό της μαμάς, τότε αυτό γίνεται πανεύκολα με μανιτάρια και καρότα.
Και αυτό θα το δεις παρακάτω στο βίντεο που ετοίμασα και εξηγώ ακριβώς τί σημαίνει #kantooposimanasounot 🙂
Που λες, με τη μάνα μου συμφωνούμε σχεδόν σε όλα στη μαγειρική. Από αυτή έχω μάθει τα περισσότερα που γνωρίζω στην κουζίνα και στο μαγείρεμα.
Συμφωνούμε πως το πετυχημένο φαγητό, όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι θέλει αργό μαγείρεμα, αγάπη, μεράκι και “Maggiκη” νοστιμιά!
Διαφωνούμε όμως στα σημεία και αυτή τη φορά ήθελα να της αποδείξω, γι΄ακόμη μια φορά, πως ενώ μαγειρεύω το κοκκινιστό μοσχαράκι όπως και αυτή μπορώ να το κάνω όπως θέλω εγώ, κάνοντάς το ακόμη πιο τέλειο.
Βέβαια κακός χαμός για το τίποτα αφού η μόνη μας διαφωνία είναι τα μανιτάρια, όπου εγώ τα ΛΑΤΡΕΥΩ και αυτή δεν τα ακουμπάει… ενώ τα καρότα της άρεσαν σαν ιδέα, που να έβαζα και το γιαούρτι!
Μαμά σε αγαπώ, το ξέρεις, προσκυνώ τους λαχανοντολμάδες σου, τις πατάτες φούρνου στο Κυριακάτικο τραπέζι!
Τα καθημερινά σου μαγειρευτά, όπως οι φακές και η στραπατσάδα αλλά εδώ η φάση είναι πως το δικό μου κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα είναι καλύτερο…
Το είπες κι εσύ <3
Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και καρότα
Κατηγορία Συνταγής: Ελληνική κουζίνα, κυρίως πιάταΧρόνος Εκτέλεσης: 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 90 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 μερίδες
– 1000 γρ. σπάλα μοσχαρίσια
– 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
– 150 γρ. καρότα baby ή ροδέλες
– 3 ντομμάτες ψιλοκομμένες
– 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κύβο ζωμό μανιταριού MAGGI
– 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστό πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπα θυμάρι
– 300ml νερό
– 20ml ελαιόλαδο
– 20 γρ. βούτυρο
– Φρεσκοτριμμενο πιπέρι
– Αλάτι
Βήμα 1: Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια
Βήμα 2: Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν.
Βήμα 3: Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό, το θυμάρι, τον κύβο MAGGI, το καπνιστό πιπέρι και αλάτι.
Τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού.
Βήμα 4: Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και τα καρότα, αν είναι baby τα αφήνουμε ολόκληρα αλλιώς τα κόβουμε σε ροδέλες, τα σωτάρουμε με το βούτυρο για μερικά λεπτά και τα προσθέτουμε στο κοκκινιστό.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά και σερβίρουμε με πουρέ, νιόκι, ζυμαρικά ή ρύζι.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικιλία από μανιτάρια
– Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε μετά το σωτάρισμα με λίγο κονιάκ
– Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για κοκκινιστό μοσχαράκι