Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Λαδιού Αηδονοχωρίου

1.1K
Υπέροχοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες λαδιού από το Αηδονοχώρι των Σερρών, μια πανεύκολη συνταγή που θα εντυπωσιάσει!

Πρόκειται για νηστίσιμους κουραμπιέδες λαδιού, ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρόλαυτα η γευση τους μοιάζει μ΄αυτή του κουραμπιέ!

Αυτό θα σας παρουσιάσω είπα στην Two Minutes Angie, όταν με προσκάλεσε σαν γκεστ στα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής της Οργάνωση ΓΗ, κι έτσι το περασμένο Σάββατο βρέθηκα στο χειμωνιάτικο σπίτι της, Κωνσταντινουπόλεως 44 στο Γκάζι στο Κ44, με τους νέους μου φίλους να πλάθω τα ξακουστά μελομακάρονα του Μενέλαου Τσαούση, συνταγή της θείας του της Λίτσας, η ιδιαιτερότητα της συνταγής η μπύρα!

Όσο βουτάγαμε στις ζύμες και απολαμβάναμε το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα της κουζίνας, συζητούσαμε για τις παραδόσεις των Χριστουγέννων στους τόπους μας, για την σημασία της νηστείας, τα ήθη τα έθιμα.
Και να πως περάσαμε, την παράσταση κλέβει η θεία Λίτσα στο IPAD και η λατρεμένη μαμά Ευτυχία!
Οργάνωση Γη Κ44

•Προετοιμασία: 30′
•Έτοιμο σε: 2 ώρες
•Ποσότητα: 10-12 άτομα
•Επίπεδο Δυσκολίας: Μέτριο

Υλικά

για την ζύμη
200ml ελαιόλαδο
130ml αλισίβα ή ανθρακούχο νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κάψουλα βανιλλίνης
400 γρ. αλεύρι μαλακό

Για το Σιρόπι
30 ml νερό
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. ροδόνερο ή ανθόνερο

Επιπλέον θα χρειαστείτε
400 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. νισεστέ

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά 2′.

Προσθέτουμε την αλισίβα, την βανίλια, την σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και  την φρυγανιά.

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε την ζύμη σε ισόποσα κομμάτια των 15. γρ. έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα!

Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε λαδόκολλα, που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 20-22′ στους 170°C Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε.

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε και βράζουμε 4 λεπτά, αφού πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι.

Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι και τους σιροπιάζουμε για μερικά λεπτά.

Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσουν.

Κοσκινίζουμε την άχνη με τον νισεστέ σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτοντας τους με άχνη.

Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη!

Κουραμπιέδες με Λάδι Συνταγή

Tips:
– Για την αλισίβα μπορείτε να δείτε πληροφορίες εδώ.
– Τον νισεστέ μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε στην άχνη ώστε να αποφευχθεί η υγρασία.
– Μπορείτε να προσθέσετε και χοντροκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα γι΄ακόμη περισσότερη γεύση.

Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Ροδόνερο Βοϊου
Συνταγή Νηστίσιμοι Κουραμπιέδες
Συνταγές Νηστίσιμοι Κουραμπιέδες
Εύκολοι Κουραμπιέδες με Λάδι Συνταγή
Νηστίσιμοι Κουραμπιέδες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close