Raffaello, Σοκολατάκια με Καρύδα , τέλεια κρεμώδη γέμισή τους και το άρωμά τους!
Raffaello, Σοκολατάκια με Καρύδα Recipe

By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (30-40 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 3 hrs 0 min
Raffaello, Σοκολατάκια με Καρύδα , τέλεια κρεμώδη γέμισή τους και το άρωμά τους!
Υλικά
- 125 ml. νερό
- 300 gr. ζάχαρη
- 250 gr. βούτυρο
- 400 gr. γάλα σε σκόνη
- 300 gr. ινδοκάρυδο
- 1 κουταλιά της σούπας υγρή βανίλια
- 100 gr. ασπρισμένα αμύγδαλα ολόκληρα
- 2 κουταλάκαι του γλυκού μέλι
- 400 gr. σοκολάτα λευκή
- 100 ml. κρέμα γάλακτος
- Ινδοκάρυδο για την επικάλυψη
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το βούτυρο, την βανίλια και το νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την σκόνη γάλακτος και το ινδοκάρυδο.
Βάζουμε το μείγμα σε μίξερ και χτυπάμε για 3 λεπτά.
- Πλάθουμε σε σχήμα μπάλας βάζοντας ένα αμυγδαλο στο κέντρο.
Βάζουμε τα ραφαέλο στο ψυγείο 1-2 ώρες να σφίξουν. - Λιώνουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπαιν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία να μην στεγνώσει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύοντας καλά.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας, βουτάμε τα ραφαέλο στην σοκολάτα και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. - Τα αφήνουμε περίπου 2 ώρες.
Τα κυλάμε στον ινδοοκάρυδο ,τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα και τα διατηρούμε σε δροσερό σημείο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Αμερικανικη