Αν σας αρέσει ο ξυδάτος γαύρος που απολαμβάνετε με το τσίπουρο ή το ούζο φτιάξτε το με τα χεράκια σας!
Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο Recipe
By 7 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 hrs 0 min
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 hrs 30 mins
Αν σας αρέσει ο ξυδάτος γαύρος που απολαμβάνετε με το τσίπουρο ή το ούζο …
Υλικά
- 1000 gr. γαύρο
- 6-7 σκελίδες σκόρδο
- 5-6 κουταλιές της σούπας σπόρους κόλιανδρου χοντροσπασμένους
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι θαλασσινό
- Μαιντανό
- Ξύδι από κόκκινο κρασί
Οδηγίες
- Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε καλά τον γαύρο από τα εντόσθια .
Τον ξεπλένουμε και τον φιλετάρουμε, αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά τραβώντας απαλά από την άκρη της ουράς.
Tον αφήνουμε σε τυπητό να στεγνώσει. - Σε ένα μπώλ που θα κλείνει βάζουμε στρώσεις από τον γαύρο και κάθε φορά αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι.
Τέλος περιχύνουμε με το ξύδι τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο 18-20 ώρες. - Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι.
Παίρνουμε ένα τάπερ και ρίχνουμε μία στρώση μαϊντανό, σκορδάκια και κόλιανδρο και μία στρώση από τον γαύρο. - Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και καλύπτουμε με ελαιόλαδο.
Διατηρείται στο ψυγείο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Προχωρημενο