Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο

549

Αν σας αρέσει ο ξυδάτος γαύρος που απολαμβάνετε με το τσίπουρο ή το ούζο φτιάξτε το με τα χεράκια σας!

Γαύρος Ξυδάτος με Κόλιανδρο Recipe

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 7 Ιουλίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (10 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 hrs 30 mins

Αν σας αρέσει ο ξυδάτος γαύρος που απολαμβάνετε με το τσίπουρο ή το ούζο …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τα κεφάλια και καθαρίζουμε καλά τον γαύρο από τα εντόσθια .
    Τον ξεπλένουμε και τον φιλετάρουμε, αφαιρώντας την ραχοκοκαλιά τραβώντας απαλά από την άκρη της ουράς.
    Tον αφήνουμε σε τυπητό να στεγνώσει.
  2. Σε ένα μπώλ που θα κλείνει βάζουμε στρώσεις από τον γαύρο και κάθε φορά αλατίζουμε με μπόλικο αλάτι.
    Τέλος περιχύνουμε με το ξύδι τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο 18-20 ώρες.
  3. Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι.
    Παίρνουμε ένα τάπερ και ρίχνουμε μία στρώση μαϊντανό, σκορδάκια και κόλιανδρο και μία στρώση από τον γαύρο.
  4. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και καλύπτουμε με ελαιόλαδο. Διατηρείται στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close