Μάνγκο Λάσι με Σαφράν και Καρδάμωμο (Mango Lassi)

1.5K

Μέρες γεμάτες ενέργεια με Μάνγκο Λάσι με Σαφράν και Καρδάμωμο (Mango Lassi)!

Μα τι ωραία έκφραση, αμέσως το μυαλό μου “ταξίδεψε” σε μια όαση δροσιάς.

Aυτές οι μέρες, στην καρδιά του Ιουλίου, βάλθηκαν να με ξετρελάνουν!

Θέλω όλο περισσότερη δροσιά, να τρέξω στην πλησιέστερη παραλία, να μπω  στο καράβι που θα με πάει στο λατρεμένο μου προορισμό.

Επειδή όμως όλα αυτά στην καθημερινότητα είναι σχετικά.. ανέφικτα και στο ψυγείο έχω ένα τέλεια γινωμένο μάνγκο θα φτιάξω ένα τεράστιο ποτήρι με το αγαπημένο μου μάνγκο λάσι να ξεχαστώ μέχρι να έρθει η ώρα των διακοπών!

Το λάσι είναι η κατάλληλη συνταγή ώστε να σβήνει την αψάδα του πικάντικου ινδικού φαγητού αλλά και το μάνγκο λάσι το ρόφημα των Ινδών που κέρδισε το ενδιαφέρον του δυτικού κόσμου γιατί είναι πλήρες αναζωογονητικό.

 


Μάνγκο Λάσι με Σαφράν και Καρδάμωμο (Mango Lassi)

Χρόνος Προετοιμασίας: 5’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 4


Υλικά

250 γρ. πολτό από πολύ ώριμο μάνγκο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο
400 γρ. παγωμένο γάλα
4 ίνες σαφράν
1/4 κ.γ. τριμμένο καρδάμωμο
20ml ροδόνερο, προαιρετικά
1 κ.σ.  μέλι, προαιρετικά

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πάγο και πολτοποιούμε.
Μοιράζουμε σε ποτήρια και απολαμβάνουμε το λάσι.

Σημειώσεις:
– Την ζάχαρη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με σιρόπι αγαύης, ή μέλι και να δώσετε ένταση στην γλυκύτητα σύμφωνα με τα γούστα σας.
– Το μάνγκο μπορείτε να το παγώσετε στην κατάψυξη και να παραλείψετε τα παγάκια
– Για να φτιάξετε vegan mango lassi αντικαταστήστε τα ζωικά προϊόντα με φυτικό γιαούρτι καρύδας (greek style) και γάλα καρύδας

mango lassi Μάνγκο Λάσσι

Συνταγές με Μάνγκο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close